Amnesty avond over 75 jaar Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

Amnesty Vlietstreek nodigt iedereen uit voor een thema-avond over de mensenrechten op 6 maart van 20.00 uur tot 22.00 uur in Theater Ludens. Burgemeester Vroom van Leidschendam-Voorburg opent de avond. Sprekers zijn de directeur van Amnesty Nederland Dagmar Oudshoorn en prof.dr. Nico Schrijver, internationaal deskundige op het terrein van de mensenrechten. Jongeren geven hun mening over de mensenrechten in een aantal filmpjes. Toegang is gratis.

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens bestaat dit jaar 75 jaar! Daarom organiseert Amnesty Vlietstreek op woensdag 6 maart een avond over de rechten die in deze verklaring staan. Deze avond staan onder andere vragen centraal zoals: Hoe kijken wij nu tegen deze Verklaring aan? Kan de Verklaring nog steeds aanspraak maken op universele geldigheid? Of is de wereld zo ingrijpend veranderd dat de UVRM aan vernieuwing toe is? Wat vinden jongeren ervan? Jongeren laten in korte filmpjes horen hoe zij over de 75-jarige Verklaring denken.

Burgemeester Martijn Vroom zal de avond openen. De directeur van Amnesty Nederland, Dagmar Oudshoorn, zal het standpunt van Amnesty toelichten. Een andere prominente spreker is prof.dr. Nico Schrijver. Nico Schrijver is staatsraad bij de Raad van State en emeritus-hoogleraar publiek internationaal recht. Verder maakt hij deel uit van diverse VN-organen op het gebied van mensenrechten en volkenrecht. Nico zal ons meenemen in de ins en outs van de Rechten van de Mens.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in Theater Ludens aan het Burgemeester Feithplein 95 in Voorburg.

Het is fijn als mensen zich vooraf hier aanmelden voor deze speciale avond! Toegang is gratis, maar voor wie wil is er een collectebus voor een vrijwillige bijdrage aan de onkosten. Aanmelden kan ook via info@vlietstreek.amnesty.nl.

Programma

19.30u Inloop met koffie en thee

20.00u Burgemeester Martijn Vroom opent de avond

20.05u Welkomstwoord van Dagmar Oudshoorn, voorzitter van Amnesty

20.15u Lezing door Nico Schrijver

20.50u Korte filmpjes van Yentl Salfischberger: hoe kijken jongeren naar mensenrechten?

21.10u Paneldiscussie met inbreng uit de zaal

21.45u Afsluitende quiz onder leiding van Yentl

22.00u Borrel en napraten in de foyer

Amnesty International

Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie die de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens nastreeft. Amnesty doet onderzoek en voert actie gericht op het tegengaan en stoppen van ernstige mensenrechtenschendingen. Deze vinden nog steeds wereldwijd plaats. In een groot aantal landen worden gevangenen gemarteld, gewetensgevangenen krijgen vaak oneerlijke processen en de doodstraf wordt nog steeds uitgevoerd.

Meer informatie over Amnesty Vlietstreek vindt u op de site https://vlietstreek.amnesty.nl/

Deze artikelen heeft u misschien gemist