Anne Luijten, nationaal kampioen halve marathon, aan de start NN CPC Loop Den Haag

Rotterdam Marathon 2023 Winnares Luiten Nederlands kampioen Foto: Pim Ras

Met de Rijswijkse Anne Luijten (29) komt een Nederlandse topper aan de start die met 2.26.36 al heeft voldaan aan de marathon-limiet voor de Olympische Spelen van Parijs. Op zondag 11 augustus staat in de Franse hoofdstad ’s morgens om acht uur dat onderdeel op het programma.

Luijten, geboren in Rijswijk, is regerend Nederlands kampioene op de halve en hele marathon. Vorig jaar vestigde ze bij de NN CPC Loop Den Haag een persoonlijk record van 1.12.12. De vrouwenrace werd toen op imponerende wijze gewonnen door Nienke Brinkman (1.07.44).

Wilbert Lek, organisator van de NN CPC Loop Den Haag: ,,Opnieuw kunnen we spreken van een interessant deelnemersveld bij de vrouwen. Wij rekenen op net zo’n boeiende race als vorig jaar, toen Nienke Brinkman won in een sterk persoonlijk record. In het spoor van de toppers zullen ook weer vele recreatieve deelnemers hun persoonlijke doel nastreven, want de ‘CPC’ is hét inspirerende hardloop-evenement-voor-iedereen. Binnenkort komen we met meer informatie over de mannen.’’

Loopfeest
De NN CPC Loop Den Haag is het grootste loopfeest van de residentie en trekt jaarlijks in een ongekend sfeervolle ambiance meer dan 30.000 deelnemers. Het is behalve een topsportevenement een gezellig en sportief ‘uitje’ voor de hele familie. Met afstanden tot en met de halve marathon staat het evenement bekend als voorjaarsklassieker. Het evenement is vrijwel volledig uitverkocht, er zijn enkel nog startbewijzen beschikbaar voor de 10 KM Loop.

Alle afstanden starten en finishen bij het Malieveld. De parcoursen lopen door de met veel publiek gevulde straten van Den Haag. Het hoofdonderdeel, de NN Halve Marathon, gaat van de stad richting de iconische Pier in Scheveningen om vervolgens weer in de stad te finishen.

Programma
Het schema van de 48e editie van de NN CPC Loop Den Haag op zondag 10 maart ziet er als volgt uit:
09.15 uur gro-up Jeugdloop 1 km
10.00 uur NN CPC4ALL (1 km op alternatieve wijze)
10.30 uur gro-up Jeugdloop 2,5 km
11.00 uur 5 KM Loop
12.00 uur 10 KM Loop
14.00 uur NN Halve Marathon.

Daarnaast kan er op vrijdag 8 maart worden deelgenomen aan de City Pier Night Walk (start tussen 18.00 en 18.30 uur), een gezellige avondwandeling over 8 of 12 kilometer.

Goede doel
Het goede doel van de 48ste NN CPC Loop Den Haag is KWF Kankerbestrijding.

Meer informatie:
https://www.nncpcloopdenhaag.nl/

Deze artikelen heeft u misschien gemist