Minister Hugo de Jonge moet bezoek aan Rijswijk afzeggen

foto: Wijnand Krabman

Minister Hugo de Jonge is in opspraak gekomen vanwege zijn vermeende onwettige bemoeienissen tegenover huisarts Bob Elens uit Meijel.

Op maandag 27 februari was door de minister een werkbezoek gepland aan Rijswijk. Hij zou in gesprek gaan met het college van burgemeester en wethouders, aangevuld met een aantal gemeenteraadsleden.

Het werkbezoek is afgeblazen vanwege het feit dat hij op deze datum opgeroepen is om in de Tweede Kamer te verschijnen. Vrijwel zeker zal hij, als toenmalig bewindvoerder,  daar opheldering moeten geven over zijn rol tijdens de coronacrisis.

Volgens de Telegraaf heeft De Jonge zich onrechtmatig bemoeid met het beleid van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Het Centraal Tuchtcollege heeft hier een uitspraak over gedaan en het artsen vakblad Medisch Contact heeft hier, zonder de naam van de arts te benoemen uitvoerig over bericht. De huisarts zou middelen tegen corona voorgeschreven hebben die alleen voor andere ziekten waren goedgekeurd. Minister De Jonge zou destijds erop aangedrongen hebben om ‘disciplinerend’ op te treden tegen de huisarts.  

Volgens de gemeente Rijswijk zal later alsnog een werkbezoek worden georganiseerd.

Bron: De Telegraaf

Deze artikelen heeft u misschien gemist