Gelijkspel in Rijswijkse derby

Op het Sportpark Prinses Irene hebben RVC Celeritas en Vredenburch met 3-3 gelijkgespeeld. Een gewonnen punt voor RVC Celeritas tegen titelkandidaat Vredenburch, dat door deze nederlaag twee kostbare punten verloor in de kampioensrace.

In de Rijswijkse derby in de Vierde Klasse D probeerde RVC Celeritas-coach Huib van Oostrom Soede zijn elftal tot de laatste minuut scherp te houden. Het resulteerde uiteindelijk in een verrassend 3-3 gelijkspel tegen titelkandidaat en stadgenoot Vredenburch. Simon Milfork schoot de thuisploeg op een 1-0 voorsprong waarna Alex Jacobs voor de 1-1 ruststand zorgde.

Na rust leek Vredenburch door mooie treffers van Ricardo Deekman en Gijs van der Meulen een beslissende 1-3 voorsprong te hebben genomen. Maar de veerkracht van de tegen degradatie vechtende Celeritanen was opmerkelijk. Sami Bousatta en Bencho Calliste zorgden met twee treffers voor een mooi punt.

Vredenburch blijft in de Vierde Klasse D aan kop staan (12 wedstrijden – 29 punten), op de voet gevolgd door FC Zoetermeer dat niet in actie kwam (11-28). RVC Celeritas pakte het zesde punt van het seizoen (12-6) en staat voorlaatste. Deltasport sluit de rij (12-4). Het Rijswijkse Te Werve trok zich terug uit deze poule.

Deze artikelen heeft u misschien gemist