Lokomotief herovert koppositie

De basketballers van Lokomotief hebben zaterdag in sporthal De Altis door een 78-55 winst op koploper BS Leiden weer de koppositie gepakt.

De Rijswijkse basketballers begonnen goed aan de wedstrijd en namen direct een grote voorsprong. In het tweede kwart was er aan Rijswijkse zijde te veel balverlies, werden er te veel rebounds weg gegeven waardoor Leiden met een 30-35 voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft was de thuisploeg, al vier seizoen achtereen de kampioen van de promotiedivisie, een stuk scherper en had het vooral in verdedigend opzicht de zaken goed op orde. De laatste kwart liep het team van coach Pieter Mourik verder uit en won uiteindelijk de tweede helft met 48-20 en wist het de achterstand met rust goed te maken: 78-55. Bart Bijnsdorp was de uitblinker met 27 punten.


Lokomotief klimt naar de top van de ranglijst waardoor BS Leiden nu op de tweede plaats staat in de Promotiedivisie.

Deze artikelen heeft u misschien gemist