Stanislas Pro maakt schoolplein hittebestendig en duurzamer

‘Hoe kunnen we ons schoolplein hittebestendig en duurzamer maken?’ Met die vraag gingen leerlingen van het Stanislas Pro in Rijswijk aan de slag.

Vorig jaar december presenteerden zij hun resultaten aan de gemeente, Hoogheemraadschap van Delfland en Operatie Steenbreek. De gemeente ging vervolgens met de adviezen aan de slag. Wethouder Duurzaamheid Mark Wit bracht een bezoek aan de leerlingen om te vertellen wat er met hun adviezen wordt gedaan.

De leerlingen deden mee aan het programma Speaking Minds van Save the Children Nederland. Dit programma laat jongeren meedenken met beleid van de gemeente. Dit jaar was gekozen voor het thema Natuur en Klimaat. De leerlingen leerden meer over hittestress, klimaatverandering en vergroening.

Het thema sluit goed aan op de zorgelijke ontwikkelingen rondom klimaatverandering. Klimaat heeft invloed op iedereen, ook op jongeren. Het heeft impact op hun eigen leefomgeving en nabije toekomst. Door jongeren hierover mee te laten praten, kunnen zij hun zorgen over het klimaat op een makkelijke en toegankelijke manier delen.

Lees verder op ➡️ https://www.rijswijk.nl/leerlingen-stanislaspro…

Bron: Gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist