Gemeente helpt VvE’s verduurzamen

Het verduurzamen van uw VvE is niet altijd makkelijk. Waar en hoe moet u beginnen? Wat zijn de mogelijkheden voor uw VvE? Hoe krijgt u uw buren mee? En hoe gaat u het financieren? De gemeente helpt u graag op weg.

Maak een afspraak met onze VvE-adviseur

Iedere VvE is anders. Daarom raadt de gemeente u aan eerst een afspraak te maken met een van haar VvE- adviseurs. Zij kijken samen met u (en uw buren) wat de mogelijkheden zijn voor uw VVE en welke vervolgstappen u kunt zetten. Ook vertellen ze u graag meer over de subsidiemogelijkheden die u hierbij kunnen helpen. Maak een afspraak.

Mogelijkheden voor uw VvE

Tijdens het adviesgesprek bekijkt de adviseur samen met u welke maatregelen het beste bij uw VvE passen. Hiervoor biedt de gemeente o.a. een gratis Quickscan aan. Met deze scan krijgt u een globaal beeld van de maatregelen die u kunt treffen om meer energie te besparen. Ook krijgt u een ruwe schatting van de kosten om deze ook daadwerkelijk uit te voeren. Zo heeft u meteen een handig hulpmiddel om het gesprek met uw buren aan te gaan. 

Maak samen keuzes 

Als uw buren ook willen verduurzamen, bent u klaar voor de volgende stap: samen keuzes maken voor de aanpak. Deze keuzes kunt u bijvoorbeeld vast laten leggen in een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Hiermee krijgt u een duidelijk inzicht in wat de kosten en opbrengsten van verschillende maatregelen zijn en welke werkzaamheden u wanneer kunt uitvoeren. 

Met onze subsidie energieadvies en begeleiding voor VvE’s kunt u een MJOP op laten stellen. Ook kunt u met deze subsidie een energie maatwerkadvies op laten stellen of aanvullende onderzoeken doen, zoals bijvoorbeeld een financieel haalbaarheidsonderzoek.

Buren meekrijgen

Om daadwerkelijk aan de slag te kunnen, moet het merendeel van uw buren het eens zijn met de werkzaamheden en de kosten die nodig zijn. Met name grotere VvE’s kunnen hier vaak wat hulp bij gebruiken. 

Met de gemeentelijke subsidie energieadvies en procesbegeleiding kunt u externe procesbegeleiding inhuren. Uw VvE wordt dan geholpen om de verduurzamingsmaatregelen af te stemmen met alle eigenaren en het besluitvormingsproces in goede banen te leiden.

Aan de slag

Kunt u uw duurzame plannen gaan uitvoeren? En gaat u uw dakgevel, spouwmuur, of ramen isoleren? Vergeet dan niet subsidie voor woningisolatie aan te vragen.

Vragen?

Heeft u vragen over het verduurzamen van uw VvE? Neem dan contact op met de VvE-adviseurs. Zij helpen u graag op weg.

Mail naar schakeltover@rijswijk.nl of bel met 14 070 (optie 4) en vraag naar een VvE-adviseur van Team Energie & Klimaat.

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist