Buvelio viert 75-jarig feestje met honderden kinderen

Er was op vrijdagochtend 5 april in alle vroegte een feestje te vieren aan de Willem van Rijswijckstraat. Wijk- en speeltuinvereniging Buvelio vierde op uitbundige wijze haar 75-jarig bestaan.

De bekende speeltuinvereniging uit Rijswijk had alle omliggende scholen uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de verjaardag van Buvelio. De kinderen van de basisscholen  Godfried Bomansschool, Snijderschool en ’t Prisma, en kindcentrum Snijdersschool  keken hier al dagen naar uit.

Applaus
Bij deze viering was burgemeester Huri Sahin aanwezig om het feestje mee te vieren en te benadrukken hoe belangrijk de speeltuin is voor de kinderen. Buitenspelen is immers belangrijker dan ooit tevoren. Naast de burgemeester stond Annie. Zij is bijna 40 jaar bij Buvelio actief. Het is een groot deel van haar leven en ze geniet er nog altijd intens van. Een oorverdovend applaus natuurlijk voor alle vrijwilligers van Buvelio.  

Veel kinderen die nu volwassen zijn, hebben haar meegemaakt en komen nu met hun eigen kinderen. Annie geniet er intens van, en dat is goed merkbaar. Yvonne is inmiddels ook alweer 22 jaar vrijwilligster en verder zijn ook Marieke en Alexander een grote steun voor Buvelio.Marijke de Roo
De kinderen gingen los bij de jubileumdans, bedacht door alleskunner Marijke de Roo van de dansschool. Ze had goed geoefend met de kinderen en wat was het leuk om te zien dat werkelijk alle kinderen uit hun dak gingen, maar niet alleen de kinderen, want ook de juffen en meesters, ouders, Annie en de burgemeester vertoonden op enthousiaste wijze hun danskunsten op het podium. Ook de burgemeester had er plezier in en had eigenlijk nog wel even door willen gaan. GENIETEN met hoofdletters! Het leek toch een beetje op ‘Dancing with the Stars’ in Rijswijk!

De burgemeester en Elaëshia uit groep 4 van de Prisma school openden het nieuwe  ‘pannaveldje’ , waar ongetwijfeld veel kinderen gebruik van zullen maken.

Met de complimenten aan de organisatoren, de leerkrachten, ouders en vele anderen. Het werd een mooi feestje, mede dankzij jullie inzet. Het kind in mij was in ieder geval weer helemaal terug!

Buvelio-vlag
Wethouder Mark Wit zal zaterdag 6 april vanaf drie uur aanwezig zijn om het speeltuinseizoen Bi Buvelio officieel te openen. Hij zal tijdens het jubileumfeest de Buvelio-vlag hijsen ter opening van het nieuwe speeltuinseizoen. Het Jubileumfeest start om 12.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Locatie: Willem van Rijswijckstraat 7b

Tekst en foto’s: René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist