Expositie Here, There and Everywhere van Ineke Mahieu bij Galerie Arti Shock

Onder het motto Here, There and Everywhere presenteert de schilder/schrijver Ineke Mahieu van zaterdag 13 april t/m donderdag 2 mei een overzicht van haar recente schilderijen bij kunstenaarsvereniging Arti Shock te Rijswijk.

Ineke Mahieu is tevens bekend als schrijfster van kinderboeken (onder meer Overal Water, De Reis van Sjaak Lemère) en van populaire geschiedenisboekjes als De Haagse Canon.
“Maar ik heb altijd geschilderd, van jongs af aan. Het is een fijne combinatie. Ik werk meestal buiten, vaak aan het strand. Met een boek ben je heel lang bezig. Dan is het fijn om op het doek wat sneller en spontaner te kunnen werken. Een boek kost een jaar, een doek soms een dag.”

Ineke toont bij Arti Shock zowel landschapschilderijen als stillevens. “Vandaar Here, There en Everywhere. Hier, dat zijn de stillevens. Daar, dat is de verte: het landschap. En overal, dat slaat op het feit dat ik altijd en overal op zoek ben naar een mooi motief, naar inspiratie om te schilderen. En het is natuurlijk ook een erg mooi Beatlesliedje.” De meeste schilderijen hebben een handzaam formaat. Ineke: “Dat heeft ook een praktische reden. Op locatie werk ik meestal op een klein formaat. Het werk is een weergave van wat ik zie én voel. Schilderen in de open lucht is steeds opnieuw een fascinerende uitdaging. Elke keer als ik mijn ezel ergens buiten heb opgezet, vraag ik mezelf af wat op dat moment de essentie en de sfeer van het landschap is. “De schoonheid daarvan, die wil ik overbrengen op mijn doek.”In deze expositie is te zien dat Mahieu een duidelijke voorkeur heeft voor het kustlandschap. “Het is de kunst om de weidsheid en oneindigheid van het kustlandschap, over te brengen op een klein schildersdoek.” “Monumentaal werken op klein formaat.”

Opening op zondag 14 april om 15.00 uur door Ad van Gaalen, auteur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Haags Jazz Trio.

Over Arti-Shock
Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat) in het gezellige centrum van Oud Rijswijk. De expositie is geopend van zondag 14 april t/m donderdag 2 mei (woe/do/vrij 13-17u, za 11-16u, zo 14-17u). Toegang is gratis. Naast de getoonde werken is ook werk uit de gevarieerde stock te koop. Meer info is te vinden op: arti-shock-rijswijk.nl.

Deze artikelen heeft u misschien gemist