Tentoonstelling Waterverf in Museum Rijswijk

Achille van der Sijpt, Zomer, 1938, aquarel

Van 14 april tot 9 juni is in Museum Rijswijk de tentoonstelling Waterverf te zien.

Al eeuwenlang is waterverf een geliefd medium bij kunstenaars. Aquarellen en ingekleurde tekeningen zijn maar een paar voorbeelden van wat er met waterverf mogelijk is.

In de collectie van Museum Rijswijk zijn talloze werken aanwezig waarin waterverf is toegepast. De oudste dateren uit het einde van de 18de eeuw, de meest recente uit het einde van de vorige eeuw.

Gevarieerde technieken

De tentoonstelling laat zien hoe gevarieerd de kunstenaar met het materiaal omging. Bij de een speelde het een hoofdrol, bij de ander was de toevoeging van enkele kleuraccenten aan een tekening of prent voldoende. De kunstenaars in Rijswijk deden beide en alles wat er tussen ligt.


Alle foto’s Museum Rijswijk

Museum Rijswijk

Museum Rijswijk verzamelt, bewaart en presenteert de geschiedenis van Rijswijk. De accenten liggen op Rijswijkse kunstenaars, kunst gemaakt in Rijswijk, de Vrede van Rijswijk en de dichter Tollens die in het huidige museumgebouw heeft gewoond.

Daarnaast vindt er elk jaar een Papier (even jaren) of Textiel Biënnale (oneven jaren) plaats dat een overzicht toont van de actuele, internationale stand van zaken op het gebied van papier- en textielkunst.

De rest van het jaar is er altijd een tentoonstelling te zien van een of meerdere hedendaagse papier- of textielkunstenaars met een actueel thema. 

U vindt het museum in de Herenstraat 67 in Oud Rijswijk.

Meer informatie vindt u hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist