Rijswijkse politiek wil tramhalte Treubstraat behouden

(Foto ter illustratie)

In de laatste forumvergadering van de Rijswijkse gemeenteraad zijn zorgen geuit over het voornemen van HTM de tramhalte aan de Treubstraat definitief op te heffen.

Tijdelijk buiten gebruik

Na de afschaling van het openbaar vervoer in de regio als gevolg van de coronamaatregelen in 2020, werden de tramhaltes Broekpolder en Vlietbrug (tram 1) en Treubstraat (tram 17) tijdelijk opgeheven. HTM stelt in haar nieuwe vervoerplan aan de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) voor deze tijdelijke situatie permanent te maken.

De MRDH stelt binnenkort het vervoerplan 2025 van de HTM vast.

Geen tijdwinst door verkeerslichten

PvdA-raadslid Erik van der Veer heeft zich actief ingezet voor het behoud van de halte Treubstraat. Hij betoogt in de forumvergadering dat de door HTM beweerde tijdwinst van zes seconden niet opgaat voor deze halte. De verkeerslichten op de kruising Volmerlaan / Kessler Park dwingen de trams namelijk vaak hier te stoppen. Van der Veer roept het college op te voorkomen dat de halte definitief wordt opgeheven.

College ook tegen permanente opheffing

Wethouder Armand van der Laar laat de raadsleden weten dat het college een permanente opheffing van de tramhalte aan de Treubstraat evenmin wenselijk vindt. Van der Laar benadrukt het belang van deze halte voor de omliggende bedrijven en woongebieden.

Het college heeft de MRDH inmiddels schriftelijk laten weten het niet eens te zijn met de voorgestelde definitieve opheffing van tramhalte 17 en vraagt ​​de MRDH de halte te handhaven.

Deze artikelen heeft u misschien gemist