RHC-mannen bereiken kwartfinale Silver Cup

archieffoto

De hockeyers van de Rijswijksche Hockey Club (RHC) hebben vrijdagavond in een mooie ambiance door een 2-1 zege op Mickey Hockey Club Zoetermeer (poulegenoot in de competitie-red.) de kwartfinale bereikt van de Silver Cup.

Op eigen veld scoorde spits Thomas de Haan uit een velddoelpunt bij de eerste Rijswijkse aanval. Zoetermeer kwam ondanks het grote veldoverwicht niet tot scoren, mede dankzij goed keeperswerk van Stan Glenn. In het tweede kwart was het weer Thomas de Haan die scoorde, nu uit een strafcorner. De ruststand was een geflatteerde 2-0 voorsprong voor de Rijswijkers.

Na de rust maakt Zoetermeer de aansluitingstreffer. Verder dan een veldoverwicht en enkele goed kansen kwamen de gasten niet, waardoor het Rijswijkse publiek en de mannen van coaches Dirk Wils en Daniël Veltman opgelucht adem konden halen. De kwartfinale was bereikt.

Dirk Wils: “Het verschil met de competitiewedstrijd (die ook gewonnen werd-red.) was dat wij minder dominant waren. Zoetermeer veel aan de bal, maar we scoorden op de juiste momenten en trokken het uiteindelijk over de streep. Maandag weer de loting voor de kwartfinale”

Maandag volgt de loting voor de kwartfinales van de Silver Cup. Vorig jaar bereikte RHC nog de finale van dit bekertoernooi.Deze artikelen heeft u misschien gemist