Open repetitie Concertkoor Rijswijk

(Foto: website Concertkoor Rijswijk)

Op maandag 22 april heeft het Concertkoor Rijswijk van 19.45 tot 22.00 uur een open repetitie in de Nieuwe Kerk (Steenvoordelaan 364).

Zingt u graag en zoekt u een enthousiast koor? Of wilt u wel eens ervaren hoe een repetitieavond van het Concertkoor Rijswijk verloopt? U bent dan van harte welkom tijdens deze open repetitie. Aanmelden vooraf mag, maar is niet verplicht. Het emailadres van het secretariaat is info@concertkoorrijswijk.nl.

Concertkoor Rijswijk

Concertkoor Rijswijk is een gemengd koor met ongeveer zestig leden. Het koor is opgericht in 1905 als Christelijke Zangvereniging Excelsior; in 1996 is de naam gewijzigd in Concertkoor Rijswijk.

Het koor voert grote koorwerken uit, zowel uit de wereldlijke als kerkelijke muziekliteratuur. Jaarlijks wordt een groot werk uitgevoerd met medewerking van professionele solisten en orkest. Daarnaast streeft het koor ernaar om nog één of meer concerten te geven die wat bescheidener van opzet zijn. Verder wordt gezocht naar samenwerking met andere Rijswijkse culturele verenigingen.

Activiteiten

Om muzikale inspiratie op te doen en het koor in technisch opzicht verder te bekwamen worden regelmatig activiteiten zoals studieweekenden, cursussen of workshops georganiseerd. Een concertreis naar het buitenland behoort tot de mogelijkheden. Jaarlijks wordt een “open podium” georganiseerd voor een ieder die iets wil presenteren.

Meer informatie over het Concertkoor Rijswijk kunt u vinden op de website van het koor.

Deze artikelen heeft u misschien gemist