Japanse Tuin in Clingendael weer open vanaf Koningsdag

De Japanse Tuin op het Haagse landgoed Clingendael is dit voorjaar geopend van zaterdag 27 april tot en met zondag 9 juni van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Aparte in- en uitgang

Het kan druk zijn in de Japanse Tuin. Daarom is er een aparte ingang en uitgang gemaakt. Dit staat met borden aangegeven. De ingang is bij het houten bruggetje. De uitgang is via de invalide ingang en uitgang bij het Sterrebos.

In het weekend is het vaak drukker in de Japanse Tuin dan op maandag tot en met vrijdag.

Locatie en toegang

Landgoed Clingendael, Wassenaarseweg. Volg in het park de routebordjes ‘Japanse tuin’. Bezoek aan de Japanse Tuin is gratis.

Regels om de tuin te beschermen

Omdat de Japanse Tuin heel kwetsbaar is, zijn er een paar regels om de tuin te beschermen.

  • Niet toegestaan zijn: honden, buggy’s en elektrisch aangedreven hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een scootmobiel.
  • Heeft u een rolstoel? Dan kunt u een kleiner deel van de tuin bezoeken. Er is een aparte ingang met een speciale, kortere route door de tuin. Mensen in een rolstoel kunnen de Japanse Tuin binnenkomen via de uitgangspoort van de andere bezoekers.
  • Zijn er veel bezoekers? Dan moet u soms even wachten voor u de tuin in mag. Er mag een maximum aantal bezoekers in de tuin komen.
  • Bij slecht weer, bijvoorbeeld tijdens harde regenval, kan de tuin tijdelijk worden geslotem

Bijzondere sfeer

De Japanse Tuin heeft een aparte en bijzondere sfeer. Dit komt onder meer door de prachtige moslaag. Daarnaast staan er prachtige en zeldzame planten en bomen in de tuin. In het voorjaar kunt u de volle bloei van de azalea’s, rododendrons en sierkersen bewonderen.

Informatie

De Japanse Tuin is het meest populaire park van Den Haag. In 2023 ontving de tuin in het voorjaar ruim 140.000 bezoekers (6 weken open) en in het najaar ruim 21.000 bezoekers (twee weken open).

Voor meer informatie over de Japanse Tuin, klik hier.

Bron: gemeente Den Haag

Deze artikelen heeft u misschien gemist