Zeven Rijswijkers naar schouwburg gelokt voor grote ‘verrassing’

Zeven Rijswijkers kregen vrijdag, de dag voor Koningsdag, door burgemeester Huri Sahin in de kleine zaal van de Rijswijkse Schouwburg een koninklijke lintje opgespeld.

Reporter René Marquard volgde de gedecoreerden naar de foyer van de Rijswijkse Schouwburg en vroeg sommigen van hen naar reacties.

Jos Bolte: “Ik ben naar de schouwburg gelokt met de mededeling dat het leuk zou zijn wanneer ik aanwezig zou zijn bij twee Rijswijkers die een lintje zouden krijgen. Ik kwam de schouwburg binnen. Mijn zoon die ik normaliter 1 keer in het jaar zie, want hij  woont en werkt in Amerika, stond daar. Ja, toen werd het mij wel duidelijk.


De zoon van Jos Bolte had nog wel de nodige moeite om zich vrij te maken voor zijn werk, “maar dit doe je gewoon voor je vader. De eerste reactie van mijn vader was vol verbazing: He, jij hier?? Mooi moment!!”

Wim van Veldhoven: “Er werd gezegd dat ik om 10.00 uur een afspraak had in de Rijswijkse Schouwburg. Je bent er niet mee bezig met zo n lintje, want je denkt, dat overkomt mij niet. Ik vind het een waardering en een hele eer. Ik probeer het vrijwilligerswerk  ook zo lang mogelijk vol te houden.”


Frans Werter: “Ik zat ‘s morgens in een zoom meeting en plotseling kwam een vriend van mij binnen en die zei dat ik het gesprek moest afbreken. Nou moet ik je zeggen dat die vriend van mij altijd wel in is voor wat gekkigheid. Ik moest een kostuum aan en ik begreep er niks van, maar liet het maar over mij heenkomen. Ik kreeg het pas door toen ik de ruimte binnenkwam en het portret van Koning Willem Alexander zag hangen. Weet je wat ik zo fantastisch vind? Dat er mensen zijn die zo hun best hebben gedaan om mij voor te dragen en dat heeft toch het nodige schrijfwerk gekost. Het dringt niet helemaal tot mij door dat ik Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Mijn vader had overigens ook twee lintjes in het verleden mogen ontvangen, en wat zou hij trots op mij zijn geweest. Het is nu een beetje traditie in de familie.”

Mevrouw N.I. Mirza-Zade: “Het verhaal van mij is toch heel bijzonder hoe ik naar de schouwburg ben gelokt. Ik moest bij een trouwerij zijn , dat was echt belangrijk, en ik geloofde mijn vriendin. Ik kwam binnen en ik dacht: ‘Waar is de bruidegom? Er werd gezegd: ‘die komt wat later’ . Het moment dat ik de ruimte binnenkwam van de kleine zaal zag ik het en begon over mijn hele lichaam te trillen.” Verlegen zei ze: ‘Ik ben zo trots’. Ik wil en blijf voor de rest van mijn leven vrouwen inspireren, want dat is mijn missie.”

Hieronder volgt nog een kleine impressie van de middag waarop maar liefst 140 gedecoreerden op uitnodiging van burgemeester Huri Sahin aanwezig waren in de schouwburg. De volle foyer stond bol van Rijswijkers die herinneringen ophaalden uit vroeger tijden.

zie voor meer foto’s: https://myalbum.com/album/yFDj6GC2apLajV/?invite=e74b4c06-a8f7-44d7-a947-5b8955bd6b95

Deze artikelen heeft u misschien gemist