Beruchte flitspaal Prinses Beatrixlaan terug met dubbele functie

De beruchte flitspaal langs de Prinses Beatrixlaan van Rijswijk naar Delft is vervangen door een nieuwe. Deze nieuwe flitspaal registreert niet alleen snelheidsovertredingen, maar ook automobilisten die door rood licht rijden.

Gas geven voor groen licht

De oude flitspaal stond een aantal meters voor het kruispunt met de Westlandseweg naar o.a. het Reinier de Graafziekenhuis. Hij heeft in het verleden duizenden automobilisten geregistreerd die nog even een dot gas gaven om het groene verkeerslicht te halen. Alleen in 2023 al meer dan dertienduizend keer.

De nieuwe flitspaal is dichter naar het kruispunt geplaatst. Dat was nodig om ook automobilisten die door rood licht rijden te kunnen registreren.

Deze artikelen heeft u misschien gemist