Tong Tong Fair in Den Haag gaat niet door

Foto: Arenda Oomen

De Tong Tong Fair in Den Haag, die ook door veel Rijswijkers wordt bezocht, gaat dit jaar niet door vanwege financiële problemen. Dit meldt de organisatie van het evenement op haar website.

Ondanks intensieve inspanningen om het festival te behouden bleek dit uiteindelijk niet mogelijk. De aankondiging kan voor velen als een verrassing komen, aangezien de organisatie tot het laatste moment heeft gestreden om het evenement te laten plaatsvinden.

Tong Tong Fair

Tijdens de Tong Tong Fair, die op 24 mei zou beginnen, wordt het Malieveld anderhalve week lang omgetoverd tot een bruisende locatie vol eet- en marktkraampjes met muziek- en dansoptredens. Vorig jaar trok het festival 55.000 bezoekers.

Malieveld

Dit jaar zou de 64e editie van de Tong Tong Fair plaatsvinden, tevens voor de laatste keer op het Malieveld. Eerdere discussies met de beheerder van het veld, Staatsbosbeheer, leidden tot het dreigement van verplaatsing van het festival vanwege andere activiteiten op het Malieveld. Uiteindelijk werd er een akkoord bereikt om het festival op dezelfde locatie te houden.

Toekomst

Hoewel het evenement dit jaar niet doorgaat, hoopt de organisatie de Tong Tong Fair in de toekomst in aangepaste vorm weer te kunnen organiseren. Wordt vervolgd dus.

Deze artikelen heeft u misschien gemist