RHC wint na shoot-outs en bereikt halve finale Silver Cup

foto: Sportsnap.nl

De hockeyers van RHC hebben vrijdagavond door een winst na shoot-outs op Waranda in Oosterhout de halve finale van de Silver Cup behaald. In de reguliere tijd was het 1-1,  met een Rijswijkse treffer van Laurens Boon. In de shoot-out ronde was het Hidde Caminada die de beslissende treffer maakte.

Coach Dirk Wils was na afloop een tevreden man: “We speelden een hele sterke eerste helft, waarbij we de ongeslagen tweedeklasser met vlagen wegspeelden door goed positiespel. Ook onze press werkte goed, wat resulteerde in veel balverlies van Warande tijdens het opbouwen. In de tweede helft, door wat, laten we het zeggen, ongelukkige momenten van de scheidsrechter stonden we zelfs een tijdje met 9 op het veld. Dit wisten we te overleven. Uiteindelijk moeten we de 0-2 maken, maar dit gebeurde niet en uiteindelijk in de laatste seconde kregen we nog de 1-1 om ons oren door een strafcorner.”

Shoot-outs
“Shoot-outs moesten de winnaar bepalen. Mooi dat we hier als weken op trainen en dat betaalde zich uit. Goed keeperswerk van Stan Glenn (hij hield 4 van de 5 shoot-out tegen) en een aantal goed genomen shoot-outs van Hidde Caminada, Thomas de Haan en Quincy Colsen bezorgden ons de overwinning! Op naar de halve finale, hopelijk een thuiswedstrijd met veel publiek! Mooie bijkomstigheid is dat we nu ook weer verzekerd zijn van deelname aan de Goldcup volgend seizoen”, aldus een blije hoofdcoach.

Maandag is de loting voor de halve finales.

Deze artikelen heeft u misschien gemist