Bruisende Hippie-party volop allure bij Nicole des Bouvrie 

De Swinging Sixties en Roaring Seventies uit de vorige eeuw waren voor even terug,  de Haags/Rijswijkse inbreng was groot bij de lancering van het glossyblad van Nicole des Bouvrie. 

Er bestaat een leuke klik tussen onze Haags/Rijswijkse regio en Gooise publiek dat over en weer graag elkaars partijtjes bezoekt. Het leuke is dat er vaak een kledingvoorschrift is. De ene keer is dat code rood, een andere keer, zoals ditmaal, was dat in hippiekleding uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. 

Ben en Astrid Franse van Bennie’s Fifties uit Scheveningen waren dan ook in volledige hippie-outfit gekomen, Life Coach Ana Akkerman, onderneemster Marianne de Vries en fotograaf Henk Ros deden er niet voor onder en leken regelrecht vanuit het popfestival Woodstock weggelopen met hun kleurrijke kleding.  Een belangrijke rol tijdens deze party was weggelegd voor Jane Knoester uit Den Haag. Zij mag zich een jaar lang Miss World Nederland 2023/2024  noemen en doet allerlei representatieve taken en is een ware ambassadrice voor CEO Katia Maes en haar organisatie. Ook tijdens deze lancering was zij er samen met haar mooie collega missen. 

Tekst & foto’s: Martin Reitsma

Initiatiefneemster en organisatrice Nicole des Bouvrie blikt terug en vertelde : ‘ Van een daverende pré-Valentijns lancering Code Rood in het Rosa Spier Huis gingen we tijdens deze Hippy-party terug naar het verleden in een kleurrijke tijdscapsule. De landing was in de tweede helft van de jaren zestig, begin jaren zeventig. De Hippietijd met mannen met lange haren, wijde pijpen, plateauzolen, gekleed in ribfluwelen pakken met gebloemde, gestreepte of geblokte overhemden met punt kragen. De dames lieten zich ook niet onbetuigd met grote modieus gekleurde (zonne)brillen, wijde broekspijpen, hippe tasjes, lange gebloemde jurken of juist in korte minirokjes van suede of spijkerstof en knielaarzen’. Vanaf 1971 werden dat hoogopgesneden hotpants. Menig man kreeg het er heel warm van herinnert schrijver dezes zich.  

Haags/Rijswijkse regio ontmoet het Gooi! 

De lancering van de nieuwe editie van Nicole’s Blad (Anders d@n Anders) bleek zoals altijd een ware happening. Uitgeefster en samensteller van dit mooie blad, Nicole des Bouvrie vierde haar verjaardag tijdens de lancering. We zagen  artiesten, kunstenaars, mode-ontwerpers en tal van andere bekenden van heinde en verre om dit Gooise feestje mee te maken in de Spot in Bussum.  Ook de Bussumse  burgemeester Han ter Heegde (gemeente Gooische Meren) gaf acte de présènce en reikte aan Nice het eerste exemplaar van alweer een geslaagde glossy uit. Een luid applaus viel haar en haar partner Arne Hak ten deel. 

Het passerende publiek  keek verrast op toen zij ‘De Spot’ passeerden, menig fietser of automobilist stopte even en vroeg wat er gaande was want de gasten van Nicole leken uit een ander tijdperk te komen en waren vrijwel allen gekleed in kleurige en opvallende kleding uit de ‘Swinging Sixties’ en Roaring Seventies toen het hippiedom ook in Nederland hoogtij vierde.  De periode van Love, Peace en Understanding. 

Die periode was ook een memorabel muzikaal ijkpunt met grote hits zoals  San Fransico, be sure to wear flowers in your hair, A Whiter Shade of Pale, Penny Lane, Not Just A Flower in Your Hair en Blommenkinders. Maar ook herkenning uit de seventies,  de periode met onder meer hits van The Motions, Shocking Blue  Greenfield and Cook, Bolland & Bolland, Tee Set en After Tea, Buffoons en Golden Earring.  Voor even waren we terug in de jaren zestig en zeventig,  een tijd met een redelijk onbezorgde jeugd, toen geluk nog heel gewoon was.  Er werd dan ook volop gedanst in de Spot op de klanken van weleer.  

Veel bekenden uit de entertainment, mode en kunst

We zagen onder meer de zangers Ben Cramer, Bartolo van der Braak, Aryan van Beugen Peter Douglas, oud TV icoon Viola Holt, veelzijdig kunstenares Astrid Engels, mediadokter Cees Jansen, cosmetisch arts dr. Andre Boom, CEO Miss & Mr World Nederland Katia Maes, zangeres Sophia Löwe, mode-ontwerper Irvin Vorster, autodealer Robert-Paul van Vliet, Life Coach Ana Akkerman, Pentjak Silat meester Stephen Ghazi,  onderneemster Marianne de Vries, Marianne Huisman en Robbanna Photography van Victorian Dolls Dress en model Aga Agnieszka. 

De sfeer was optimaal, iedereen had het naar zijn of haar zin, de fotografen Henk-  en Hans Ros, Hans Lachman, Harry Donker, Rob Mussert en Wim van der Wel lieten zich niet onbetuigd en schoten bij elkaar talloze plaatjes van een kleurrijk en vermakelijke happening. Of in jaren zestig termen: het was mieters en gaaf!  Nog dagen erna waren er kleurrijke foto’s en enthousiaste reacties te zien op social media.  

Een blad om te koesteren en te bewaren!

Nicole’s Blad is met voorsprong het leukste en boeiendste blad van ons land. Een mix van prachtige kleurrijke foto’s, boeiende verhalen, leuke interviews, evenmenten en allerlei wetenswaardigheden en dat ook nog op A3 formaat. Je wordt er gewoon heel vrolijk van. Het blad heeft ook een eigenzinnige landelijke uitstraling, gemaakt uit en met liefde voor jong en oud. 

Love and Peace  met kunstenares Astrid Engels 

Zij presenteerde in de jaren zestig onder meer het tiener- en twenprogramma Fanclub op TV. 

Astrid vertelde: ‘Als de uitnodiging met code “Hippy Life” van Nicole des Bouvrie binnen-pingt, krijg ik prompt heimwee naar de sixties’ 

Toen kleine dingen er nog toe deden en je fladderend met iets creatiefs om je hoofd, henna tattoos en op blote voeten de flower power-bubbel in danste. Make Love Not War, Woodstock en de Hippie Trail. Beatles, Joe Cocker en Jimi Hendrix. Idealen, pretsigaretjes en alles Love And Peace. Het leek zo overzichtelijk. De winkels hadden een beperkt assortiment en er waren vaste werktijden van negen tot vijf.

Als je als hippie-chick werd nagefloten, zwaaide je vrolijk terug. Niks Meldpunt Mores. Gretige handjes in omroepstad, waar ik toen ook werkte, dirigeerde je zonder mentale blessures retour afzender’.  Haar overige tekst is in het blad te lezen of op de Facebookpagina van Astrid. 

Katia Maes, CEO Miss World Nederland met een uniek platform voor de krachtige, intellectuele en ambitieuze jonge vrouw

Ook Katia Maes was er met haar prachtige jonge dames, allen in modieus groen gestoken jurken met aan het hoofd Miss World Nederland Jane Knoester uit onze hofstad met een fraai kroontje op haar blonde weelderige lokken.  Katia vertelde:  ‘Miss World Nederland streeft ernaar om een uniek platform voor de krachtige vrouw van de toekomt te creëren. Een ambitieuze en intellectuele jonge vrouw, die haar opvattingen, meningen, talent, karakter, schoonheid en zelfbeeld vorm kan geven en zo een positieve bijdrage kan leveren aan onze maatschappij. Aanbieden van een studieplatform en begeleiden in de toekomst van de gestelde doelen van de winnaressen en finalisten.  Daarnaast wil ik goodwill ambassadeur zijn voor diverse goede doelen en onderstreep hiermee ook ‘A Beauty wit a Purpose’ 

Nicole koestert al haar dierbaren

Nicole en Arne zijn levensgenieters pur sang. Ze vertelde ‘ In mijn jeugd was ik altijd al omgeven door dieren, pony’s, paarden, konijnen, honden en vogels. En we sleepten ze overal mee naar toe en doen dat nog steeds.  We haalden de strobalen uit de kofferbak van de auto en vervolgens namen onze drie Duitse Doggen, Happy, Lucky en Hero erin plaats.  Een glimlach sierde haar mond waarbij ze vertelde: Dankzij mijn ouders heb ik ook enorm veel leuke en bekende mensen ontmoet.  Zonder verleden geen toekomst, dus die mensen horen er de rest van mijn leven bij.  Ze is trots op haar kinderen en kleinkinderen en koestert hun aanwezigheid. Nicole kan er met veel passie en liefde over praten. 

Na afloop van het geslaagde evenement merkte Nicole nog op: ‘ we lanceren iedere twee maanden ons blad, maar deze code Hippy Life was echt wel om door een ringetje te halen. Ik ben er stil van. Maar liefst 325 gasten mochten Arne en ik verwelkomen en dat op een maandagavond in Bussum. Op naar Code Frankrijk op 14 juli a.s.’

Deze artikelen heeft u misschien gemist