Anjerconcert ‘De Veteranen Jukebox’ op zaterdag 18 mei

(Foto: website gemeente Rijswijk)

Op zaterdag 18 mei organiseert de gemeente Rijswijk samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg de jaarlijkse Veteranendag in de vorm van een Anjerconcert. Hierbij treedt het Orkest Koninklijke Luchtmacht op onder leiding van gast-dirigent Jasper Staps.

Rijswijkse Schouwburg

Het Anjerconcert is om 20.00 uur in de Rijswijkse Schouwburg. Het concert wordt speciaal georganiseerd voor de veteranen uit beide gemeenten om hen te bedanken voor hun inzet voor vrede en veiligheid. Ook de inwoners van beide gemeenten zijn van harte welkom het concert bij te wonen.

Tickets

Gratis tickets zijn te bestellen via de website van de Rijswijkse Schouwburg.

Let op: u kunt maximaal twee tickets bestellen. Besluit u op de dag zelf om te komen? Dan kunt u kaarten aan de kassa kopen in de Rijswijkse Schouwburg. 

Lees hier hoe u rolstoelplaatsen kunt reserveren.

Orkest Koninklijke Luchtmacht

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht werd kort na de Tweede Wereldoorlog als muziekkorps opgericht, waarvan de leden oorlogsvrijwilligers waren. In 1950 kreeg dit vrijwilligerskorps de ministeriële goedkeuring een groter beroepsorkest te worden. Het Orkest Koninklijke Luchtmacht doet dat met een doel: ‘Daar waar in het verleden de muziek het verschil maakte op het slagveld, worden wij en onze muziek tegenwoordig anders ingezet. We staan midden in de samenleving. Met onze muziek vertellen wij het verhaal van de luchtmacht/Defensie en verbinden we onze wereld met de wereld buiten onze vliegbases.’ 

Inmiddels is het orkest uitgegroeid tot een formatie voor pop, jazz en fusion met 48 conservatoriumgeschoolde musici in uniform.

De Veteranen Jukebox

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht speelt tijdens het Anjerconcert ‘De Veteranen Jukebox’. Daarbij bepalen de bezoekers via een QR-code samen met het orkest de speellijst van het concert. 

Klik hier voor hoe dit werkt. Hierdoor ontstaat een verrassende voorstelling voor het publiek maar ook voor het orkest.

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist