Regels barbecueën in het Wilhelminapark

(Afb. website gemeente Rijswijk)

Openbaar barbecueën mag in Rijswijk alleen op het barbecueveld in het Wilhelminapark. Er zijn wel regels om ervoor te zorgen dat het barbecueën veilig gebeurt en het park schoon blijft.

Barbecue veilig

  • Plaats de barbecue niet direct op het gras. Gebruik een barbecue met pootjes, of leg er een steen of plank onder. Zo komen er geen schroeiplekken in het gras.
  • Gebruik geen vloeibare brandstoffen om de barbecue aan te maken. En maak geen open vuur op de grond. 
  • Houd minimaal twee meter afstand van bomen en struiken. En houd rekening met spelende kinderen.

Afval

  • Ruim uw afval op. Bij het barbecueveld staan afvalbakken. Volg hiervoor de oranje borden met de tekst ‘afvalpunt’. Zijn de afvalbakken vol? Neem uw afval dan mee naar huis. Zet uw afval dus niet naast de afvalbak. Want dan komt er ongedierte op af zoals ratten en meeuwen. En gaat het afval door het park zwerven. 
  • Gooi brandende kolen in de speciale metalen containers. Gooi brandende kolen dus niet in een normale afvalbak. Hierdoor kan brand ontstaan. 

Controle

Laat u na het barbecueën afval liggen? Of zet u uw afval of uitgebrande grill naast de vuilnisbak? Dan kunt u een boete krijgen van 150 euro. Handhaving controleert regelmatig of bezoekers van het barbecueveld zich aan de regels houden. 

Parkeren

Kom met de fiets of lopend naar het Wilhelminapark. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor de auto. Parkeer uw auto alleen in een parkeervak. Doet u dit niet, dan kunt u een boete krijgen. 

Gratis zonnebrand

Gaat u van de zon genieten in het Wilhelminapark? Smeer u dan in met gratis zonnebrand uit de zonnebrandpaal. De huid regelmatig insmeren met een zonnecrème helpt namelijk bij het voorkomen van huidkanker. Deze paal is bij de ingang van het park geplaatst op initiatief van Stichting Sundo. Ook laat de paal zien hoe sterk de zonkracht is op dat moment en geeft advies voor veilig zonnen.

Klik hier voor meer informatie over de zonnebrandpaal.

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist