Start restauratie tuinderschoorsteen in Hof van Sion

(Afb.Facebook RijswijkBuiten)

Volgende week, 13 mei, begint de aannemer met de restauratie van de historische tuinderschoorsteen in Hof van Sion. De restauratie duurt ongeveer vier weken.

Kas verwarmen

De negen meter hoge schoorsteen is rond 1910 opgebouwd uit radiaalstrengpersstenen, vermoedelijk afkomstig van de Eerste Hollandsche Schoorsteenfabriek v/h De Ridder & Co. in Oegstgeest. De schoorsteen was in gebruik om een kas te verwarmen.

Bij de ontwikkeling van RijswijkBuiten is de schoorsteen behouden als herinnering aan de tuindergeschiedenis van het gebied. Na bouwhistorisch onderzoek is in juli vorig jaar besloten om de schoorsteen te restaureren.

Afsluiting parkeerplaatsen

De werkzaamheden zijn maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 tot 17.00 uur. Vijf privé parkeerplaatsen met nummer 50, 51, 52, 53 en 54 worden tijdelijk afgesloten. Verderop worden vijf openbare parkeerplaatsen beschikbaar gesteld aan de eigenaren van de vijf afgesloten parkeerplaatsen (zie locatie in onderstaande kaart).

Via de privé parkeerplaatsen kan de aannemer de schoorsteen goed bereiken. En als de privé parkeerplaatsen leeg zijn kan de aannemer geen schade veroorzaken aan auto’s die er normaal geparkeerd zijn. Ook kan de aannemer hier het materiaal voor de werkzaamheden veilig opslaan.

Er worden borden bij de vijf tijdelijke parkeerplaatsen geplaatst, zodat duidelijk is dat deze parkeerplaatsen bedoeld zijn voor de eigenaren van de parkeerplaatsen met nummer 50, 51, 52, 53 en 54.

Deze artikelen heeft u misschien gemist