“Heb je het al gehoord? Nog voordat de officiële release plaatsvond, vlogen ze de deur al uit!”

Hallo daar, Rijswijkse lezer, wat een genot dat je mijn introductiecolumn doorneemt. Ik ben Danny Steehouwer, een jonge snuiter van 33 lentes jong. De komende tijd ga ik jullie vermaken met mijn kijk op Rijswijk en mijn avonturen rondom mijn nieuwste boek ‘Droomjongen’, een verhaal zo echt dat het je bij de strot grijpt (figuurlijk dan, laten we geen gewelddadige lezers creëren).

Rijswijk, mijn thuis sinds december 2010. Mijn boek ‘Droomjongen’ neemt je mee terug naar mijn middelbare schooltijd. Ik was een dromer, altijd bezig met hoe ik mijn toekomst voor me zag. Helaas maakte dat me ook het doelwit van pesterijen. In mijn boek deel ik al deze avonturen. Het was een hobbelige weg waarop ik mezelf moest vinden en ontdekken waar ik naartoe wilde. Niet makkelijk, soms zelfs een beetje eng. Maar gek genoeg kan ik nu zeggen: het was het allemaal waard. En hopelijk, misschien halen de lezers er wel wat kracht uit.

Hieronder is een stukje flaptekst over mijn boek:
Samuel is een doodgewone jongen van twaalf jaar die net als velen na het basisonderwijs op een praktijkschool terechtkomt. Terwijl zijn klasgenoten berusten in hun lot, durft Samuel te dromen over een andere toekomst. Hij is vastbesloten die dromen te laten uitkomen. Op school vinden ze dit arrogant en raar. Docenten peperen Samuel in dat de sociale werkplaats het hoogst haalbare voor hem is. Zijn klasgenoten beginnen hem te pesten. Dit wordt steeds erger, tot de ergste pestkop hem zelfs met de dood bedreigt. Maar nóg geeft hij zijn dromen niet op: hij moet en zal laten zien dat hij talentvoller is dan iedereen denkt. Zal Samuel een betere toekomst krijgen?

Droomjongen is een boek voor iedereen die zich onbegrepen voelt, gepest of gekleineerd wordt en droomt over een beter leven. Voor kinderen die een stempel opgedrukt krijgen en juist daardoor niet verder durven te kijken. Voor ouders die van de mentor horen dat hun kind nooit succesvol zal zijn. Voor docenten op scholen voor moeilijk lerende kinderen die wél verder willen kijken. Maar eigenlijk voor iedereen die in de Nederlandse maatschappij opgroeit. Er is daarnaast ook een boektrailer gemaakt, dat je een visueel indruk geeft over het verhaal:

Nou, hou je vast voor deze onthulling: er zijn al tientallen exemplaren verkocht, nog vóór de grote release op 17 mei! Ik sta versteld. Het is geweldig om te zien dat er nu al mensen zijn die mijn levensavontuur willen lezen. Dankbaarheid is een understatement op dit moment!

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn boek? Je kan ‘m alvast bestellen op https://www.boekscout.nl/shop2/boek/9789464895766 en dan heb je het 17 mei in handen. Vanaf 17 mei is het ook te krijgen bij elke (online)boekhandel en bol.com.

Psst, ooit gehoord van een signeersessie in Rijswijk? En, wacht, er gonst zelfs iets over een filmscript gebaseerd op mijn boek. Maar ja, alle details daarover? Die krijg je in mijn volgende columns.

Danny Steehouwer

Deze artikelen heeft u misschien gemist