Gratis regenboogvlaggen voor Rijswijkers

Vrijdag 17 mei is het de internationale dag tegen homofobie, bifobie, transfobie en interseksefobie. Gemeente Rijswijk hangt deze dag daarom de regenboogvlag uit. Hiermee laat de gemeente zien dat er geen ruimte is voor discriminatie in Rijswijk.

Gratis regenboogvlaggen

Door de regenboogvlag uit te hangen, laat u zien dat u de LHBTI+ gemeenschap steunt. Dit jaar kunt u een gratis regenboogvlag ophalen in het Huis van de stad. U kunt deze ophalen van 13 tot en met 17 mei. U hoeft zich enkel te melden bij de gastheren, zij helpen u graag verder. Het maken van een afspraak is niet nodig. Er is een beperkt aantal vlaggen beschikbaar. Wees er dus op tijd bij!

Wethouder Emancipatie Gijs van Malsen roept op om de regenboogvlag door heel Rijswijk te laten wapperen op 17 mei: “Helaas neemt discriminatie tegen LHBTI+’ers de laatste tijd toe. In Rijswijk willen we laten zien dat je vrijheid hebt om te zijn wie je bent, ongeacht sekse- of genderidentiteit. En dat opruiende influencers die haat en angst jegens LHBTI+’ers verspreiden hier niet aan het juiste adres zijn. Door de regenboogvlag op te hangen, laat je zien dat je iedereen die zichzelf wil zijn steunt”.

Rijswijk Inclusief

Wist u dat Rijswijk een eigen inclusieplatform heeft? Op Rijswijk Inclusief vindt u verhalen uit de Rijswijkse Regenbooggemeenschap. Ook vindt u hier verschillende activiteiten en handige informatie. Kijk hier voor meer informatie. 

Discriminatie melden

Het aantal meldingen van LHBTI+ discriminatie is het afgelopen jaar met bijna een kwart gestegen. Dat blijkt uit een op 23 april verschenen onderzoek van het ministerie van BZK, politie en antidiscriminatiebureaus (COC, 2024).

Bent u gediscrimineerd of ziet u dat iemand anders dit overkomt? Meld het vandaag nog! Uw ervaring telt. 

U kunt discriminatie melden door: 

Pride Walk

Op zaterdag 18 mei vindt de Pride Walk Den Haag plaats. U bent van harte welkom mee te lopen in deze kleurrijke stoet. Wethouder Gijs van Malsen zal de gemeente Rijswijk daar vertegenwoordigen. Voor meer informatie over de Pride Walk klik hier.

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist