Zes Red Lions-meiden op NK Little League

Van links naar rechts, Pien, Sylver, Eva, Olivia, Nikki (achter) en Rio (voor). Foto: RHSV Red Lions

Aankomend weekend doen maar liefst zes meiden van de Rijswijkse honk- en softbalvereniging Red Lions mee met het Nederlands Kampioenschap (NK) Little League in Almere.

South West Thunders

In totaal doen drie selectieteams van de South West Thunders mee aan dit NK. South West Thunders is een samenwerkingsverband tussen verenigingen uit de Haagse en Rotterdamse regio.

Eva, Rio, Nikki, Pien, Olivia en Sylver zijn geselecteerd voor het Littles- en het Juniors-team van de South West Thunders. Ze proberen in het Pinksterweekeinde een ticket voor het Europees Kampioenschap(EK) Little League te bemachtigen.

In de afgelopen weken hebben de meiden met hun teams in de regio diverse trainingen afgewerkt en oefenwedstrijden gespeeld, zodat ze er nu helemaal klaar voor zijn.

EK Little League

Als het de meiden lukt om met hun team Nederlands kampioen te worden, mogen ze afreizen naar het Europees Kampioenschap Little League.

Voor de jongste leefstijdscategorie, de Littles, waarvoor Eva en Rio zijn geselecteerd, is dat EK dit jaar in Kutno, Polen. Voor de Juniors, het team van Nikki, Olivia, Pien en Sylver, zou een eventueel EK dit jaar in Ostrava, Tsjechië plaatsvinden. De Europees kampioen mag uiteindelijk afreizen naar de World Series Little League in Amerika, het honk- en softballand bij uitstek.

Live in Almere of online

De meiden hebben er in ieder geval heel veel zin in. Hun verrichtingen zijn aanstaande zaterdag, zondag en maandag live te volgen op de velden van BSC Almere en online via deze link.

Tekstbijdrage: Karen Sipsma, RHSV Red Lions

Deze artikelen heeft u misschien gemist