Oppimphelden – kleding en textiel

Duik in de wereld van creativiteit en hergebruiken tijdens het gratis OppimpHelden-project voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar! Kijk op de flyer voor alle details.

Duurzaamheid

Vanaf donderdag 23 mei kunnen Rijswijkse kinderen in zes wekelijkse sessies het concept duurzaamheid ontdekken door middel van textielhergebruik en kunst. Ze zullen oude kleding en textiel omtoveren tot adembenemende (nieuwe) creaties, waarbij ze leren over het belang van hergebruiken.

Kunstwerk

Met bezoeken aan Kringloop Den Haag en Stichting Krijg de Kleertjes wordt de kennis verbreed en bij Don Bosco Rijswijk gaan zij zelf creatief aan de slag. Van alle rest materialen wordt er onder begeleiding van een kunstenaar nog een mooi kunstwerk gemaakt.

Het hoogtepunt? De kinderen zullen hun meesterwerken tentoonstellen in de kringloopwinkel, waar ze hun trots kunnen delen met de rest van Rijswijk.

Aanmelden

Deelnemen aan dit project? Aanmelden kan in de SBG-app, via de QR-code in de flyer of via deze link.

Heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar s.ravensbergen@haaglandenbeweegt.nl.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Team Brede Impuls, in samenwerking met Stichting Krijg de Kleertjes, Don Bosco Rijswijk en Kringloopwinkel Den Haag.

Deze artikelen heeft u misschien gemist