WSP Rijswijk maakt werk van werk

Zoekt u werk, of wilt u weten welk werk het beste bij u past? WSP Rijswijk helpt u op weg.

Ondersteuning

Het WSP ondersteunt Rijswijkers zonder werk door hen zich te laten ontwikkelen en te begeleiden naar betaald werk. De medewerkers kunnen uw vragen over werk, solliciteren en cv beantwoorden en u helpen met het zoeken naar vacatures die bij u passen. Ook kunnen ze uw arbeidsovereenkomst checken.

U kunt hiervoor terecht tijdens de spreekuren in het Huis van de stad (Generaal Spoorlaan 2).

Spreekuren

Het WSP Rijswijk heeft aparte spreekuren voor volwassenen en jongeren.

  • Voor volwassenen is er het ‘Servicepunt werk’: elke maandag van 11.00 tot 13.00 uur
  • Voor jongeren tot en met 27 jaar ‘Jongeren aan de slag’: elke donderdag van 15.30 tot 17.30uur

Voor beide spreekuren uren geldt vrije inloop, een afspraak maken is dus niet nodig.

Samen met werkgevers

In Rijswijk zijn veel werkgevers en vacatures, maar ook veel werkzoekenden. Vraag en aanbod komen niet altijd bij elkaar. Met name de groep werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt komt lastig aan een (vaste, betaalde) baan, terwijl deze groep mensen veel potentie heeft, een kans verdient om zijn/haar talenten in te zetten, zich te ontwikkelen, ‘mee te doen’ en financieel onafhankelijk te worden. 

Samen met werkgevers wil het WSP Rijswijk (duurzame) werkgelegenheid creëren voor werkzoekenden, ook zij met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Ze laten werkgevers zien welke toegevoegde waarde werkzoekenden met een arbeidsbeperking voor hun bedrijf kunnen hebben, hoe zij deze mensen een kans kunnen geven, hoe zij sociaal kunnen ondernemen en hun MVO-doelstelling kunnen vormgeven.

WSP Rijswijk matcht de personeelsvraag van werkgevers met werkzoekenden, waaronder kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze kandidaten geeft WSP Rijswijk een persoonlijk maattraject en de nodige ondersteuning/begeleiding om hen klaar te maken voor hun nieuwe baan.

Deze artikelen heeft u misschien gemist