Bestuurder gestolen scooter verraadt zichzelf

(Afb. Facebook Politie Basisteam Rijswijk)

Op Facebook meldt het Politie Basisteam Rijswijk dat surveillerende agenten onlangs op de Bosgang een man op een scooter hun kant zagen oprijden, maar dat de man direct keerde toen hij de agenten zag.

Na een korte achtervolging kon de man tot stoppen gedwongen worden. Agenten moesten hem vastgrijpen om te voorkomen dat hij er nog een keer vandoor ging.

Compliment

Vreemd genoeg kregen de agenten vervolgens een compliment van de man. Hij vond het namelijk heel knap dat de agenten van zo’n grote afstand hadden gezien dat de scooter gestolen was. Dat vroeg natuurlijk om een extra onderzoekje.

Geen rijbewijs

Bij het fouilleren van de man vonden de agenten het cilinderslot van de scooter in zijn zak. Het bleek dat de scooter de dag ervoor was gestolen. Ook bleek de man geen rijbewijs te hebben en zat hij in de schorsende voorwaarden van een eerder gepleegd strafbaar feit. Hij is uiteraard aangehouden.

Later bleek hij nog meer cilindersloten van scooters in zijn bezit te hebben. De politie doet hiernaar verder onderzoek.

Deze artikelen heeft u misschien gemist