Burgemeester Sahin verbiedt Eritrees feest definitief

(Archieffoto)

Burgemeester Huri Sahin heeft gistermiddag per brief aan de exploitant van Event Plaza haar besluit laten weten dat het Eritrees Bevrijdingsfeest niet mag doorgaan. Hieronder de reactie van haar woordvoerder.

“De burgemeester blijft bij haar standpunt dat de melding van de exploitant van Event Plaza uitgaat van een irreëel veiligheidsrisico. Een Eritrees bevrijdingsfeest met zeven- tot negenhonderd bezoekers brengt een groot veiligheidsrisico met zich mee. Het risico op verstoringen van de openbare orde wordt zeer hoog geacht. Dat blijkt ook uit eerdere gebeurtenissen in Rijswijk, de hevige rellen in Den Haag en uit adviezen van de politie.

Volgens de gestelde voorwaarden in de exploitatievergunning van Event Plaza en volgens de Algemene Plaatselijke Verordening moet voor een feest als dit een evenementenvergunning worden aangevraagd. Om dit goed te kunnen voorbereiden, geldt hiervoor een aanvraagtermijn van twaalf weken. De exploitant heeft geen evenementenvergunning aangevraagd. Daarmee kan het feest op 25 mei geen doorgang vinden. De burgemeester heeft dit nogmaals laten weten in haar besluit aan de exploitant. Zij heeft tevens aangegeven dat de bijeenkomst niet wordt beschermd door de Wet Openbare Manifestaties.

De burgemeester neemt de situatie en haar rol ten aanzien van de zorg voor de veiligheid uiterst serieus. Ze heeft de exploitant daarom laten weten dat er handhavend wordt opgetreden indien het besluit niet wordt nageleefd.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist