Burgemeester Sahin gastdocent op Yuverta mbo

Gisteren kregen de 2e jaars Dier en Management studenten van het Yuverta mbo in Rijswijk les van burgemeester Huri Sahin.

Europees Parlement

De gastles stond in het kader van de komende verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni. De burgemeester legde uit hoe het Europees Parlement in elkaar steekt en welke belangrijke vraagstukken daar worden besproken. Denk hierbij aan wegwerpverpakkingen of dat er een Europees leger moet komen. Of een investering in een betere treinverbinding tussen de landen.

Stemhulp

Op 6 juni kan jij het verschil maken. Vind je het lastig een goede keuze te maken? Vanaf eind mei is een stemhulp speciaal voor jongeren ‘Young Voice’.

Boek

Na afloop van de gastles was er een EU-quiz die gewonnen werd door Willem. De studenten gingen niet met lege handen naar huis. Ze kregen van de burgemeester het boek ‘Waarom je niet zomaar moet stemmen waarop je ouders stemmen’. Bedankt burgemeester voor uw komst!

Tekstbijdrage en foto’s: Yuverta mbo Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist