Lezing De piramides van Giza in Leeuwendaalkerk

Foto: website Leeuwendaallezingen

Op zondag 26 mei geeft George Lim om 20.00 uur in de Leeuwendaalkerk (Oranjelaan 62) een lezing over de piramides van Giza.

Iedereen is welkom en toegang is gratis.

Wat weten we over deze bouwmethode?

De piramides van Giza in Egypte zijn de meest majestueuze, raadselachtige bouwwerken die onze voorouders ons hebben nagelaten. Ze zijn 4500 jaar geleden gebouwd en hebben de tand des tijds doorstaan. Om ze vandaag de dag te bouwen met alle geavanceerde technologieën die ons ter beschikking staan, zou een enorm uitdagende en complexe onderneming zijn. Hoe hebben de oude Egyptenaren dan deze prestatie geleverd met slechts primitieve gereedschappen waarover zij in de oudheid beschikten?

Verhit debat

Tot op de dag van vandaag bestaat er nog geen algemeen aanvaarde bouwmethode. Er is een voortdurend verhit debat gaande tussen de voor- en tegenstanders van verschillende ideeën daarover. In deze lezing pogen we een tip van de sluier te lichten. Gebaseerd op wetenschappelijke publicaties krijgen we een breed overzicht van het historische tijdperk van Egypte en de gangbare theorieën over de constructie van de piramides.

Wetenschappelijke onderzoekingen tonen aan dat de steenblokken van de piramides een andere samenstelling hebben dan het materiaal uit de steengroeven waar ze vandaan komen. Meer recentelijke ontdekkingen laten voorheen onbekende holtes en gangenstructuren binnen de Grote Piramide van Giza zien. Wat betekent dit allemaal? En wat zeggen de Egyptenaren zelf in hun hiërogliefen teksten? In deze lezing komt u hierover meer te weten.

Spreker George Lim

George Lim studeerde civiele techniek aan de TU Delft. Tijdens zijn stage werkte hij voor een constructiebedrijf in Cairo, Egypte. In zijn vrije uren bezocht hij vele malen de piramides van Giza. Zijn fascinatie voor deze indrukwekkende bouwwerken werd toen aangewakkerd, en is tot op de dag van vandaag bij hem gebleven.

Deze artikelen heeft u misschien gemist