Rijswijksche Hockey Club wint Silver Cup

Zaterdag 18 mei hebben de mannen van Rijswijk de Silver Cup gewonnen!

Na een spannende wedstrijd tegen AthenA uit Amsterdam mocht Rijswijk de cup met de heel grote oren in ontvangst nemen.

De Rijswijksche mannen zijn echte cupfighters, wat vorig jaar in de finale net niet lukte, werd nu een droom die uitkwam. En… het was daarna nog lang onrustig in Rijswijk.

De finale werd gespeeld op het complex van MHC Oss. In de spelersbus werd vooral ontspannen toegeleefd naar de wedstrijd. Kaartje leggen, spelletjes doen en ista volgen. Een half uur voor aankomst namen technische staf Dirk Wils en Daniel Veltman het woord en startte de wedstrijdbespreking. De tegenstander was goed geanalyseerd en het strijdplan gemaakt. Iedereen wist wat te doen. Als afsluiting een energizer van het bestuur in een motivatie filmpje.

In de tussentijd vertrokken de supporters al dan niet in de supportersbus, richting Oss. Nino van den IJssel was druk bezig een RHC-livestream te bouwen. Dit om de 200 RHC kinderen die op dat moment op jeugdkamp waren ook op afstand te kunnen laten supporten. Al met al een hele operatie, waar een Rijswijks cluppie groots in kan zijn…

Over de wedstrijd kunnen we heel concreet zijn. De Rijswijksche was duidelijk de meer ervaren ploeg… oud finalist … en dat was te zien. Waar RHC gefocust, scherp en energiek was, was AthenA, zeker in de eerste helft, meer afgeleid van wat een finale met je doet. Via doelpunten van Thomas de Haan, Robert van der Elst en Jorijn Poort en een strafcorner van AthenA werd het 3-1. Een meer dan terechte en verdiende uitslag.

Het RHC Kampioensvaandel kon gehesen worden… er barstte een enorme explosie van euforie los. Niet alleen bij de mannen, ook bij de 300 supporters en 200 kampdeelnemers in Austerlitz. De ereronde werd wandelend afgelegd, alles rustig in je opnemen en delen met alle RHC’ers. Want zoals de mannen zelf zeggen: ‘de cup is niet van ons, maar van en voor heel RHC. We hebben deze weg samen afgelegd. De club heeft ervoor gezorgd dat we voor elke wedstrijd gefocust konden zijn, de supporters waren er elke wedstrijd, zelfs in Enschede’.

De ceremonie die volgde was zoals je dat alleen maar op tv ziet, de beker… een grote zilveren cup, werd via aanvoerder Sander Gunst met het team gedeeld… Gejuich en tranen… dat is wat het doet. Iedereen met de cup op de foto, de cup met iedereen gedeeld. Dat is waar RHC voor staat. Onder de douche (zijn geen beelden van) werd de cup volgeschonken en leeggedronken. De mannen weer fris en fruitig op het terras van gastclub Oss stuiterden en gingen ook stuiterend de spelersbus in. Op naar Rijswijk, daar waar we het met z’n allen nog tot in de late uurtjes vierden.

De cup krijgt een mooi plekje in het clubhuis, maar eerst op zondag een rondgang waaronder naar Austerlitz, waar twee mannen van het eerste team de deelnemers gaan verrassen met de de cup. Want winnen, vieren en feesten doe je met elkaar… dus ook met alle jeugdleden.

Volg het blog van RHC – De weg naar en van de finale.

Tekst: Ivo Caminada

Foto’s: SportSnap

Deze artikelen heeft u misschien gemist