Een wandeling langs het jaagpad richting Delft was jarenlang mijn favoriet. Bij mooi weer een stop bij Herberg Vlietzigt en daarna doorwandelen langs Pasgeld, zolang het er nog mooi en landelijk uitziet.

Echter Vlietzigt is gesloten en ook de natuur van Pasgeld is geen lang leven beschoren. Het was dan ook goed om in de media te vernemen dat onze wethouder Van de Laar ruim twee weken geleden een nieuw initiatief heeft geopend op de route in het Havenkwartier; een foodtruck. Geopend van 7 tot 20 uur.

Ik dacht, dat ga ik proberen. Maar, ondanks een waterig zonnetje in juni is daar weinig te zien. Een kale openstaande container en een versteend terras. Gek dat je iets opent wat er gewoon niet is en dan door de wethouder nog wel. Gelukkig heb ik altijd een ‘snelle jelle’ en een kruikje met water in mijn rugzak en ben ik uiteindelijk op een bankje in het Elsenburg Bos gaan zitten met uitzicht op het ‘slagenlandschap van Pasgeld’.

Tip voor bestuurders. Open alleen iets dat er wél staat.

Een toevallige wandelaar

Deze artikelen heeft u misschien gemist