Zomerfeest – POP UP met PYKE, Ben Forte en Daniël Nolet

Op vrijdag 14 juni vindt de 5e editie plaats van POP UP Rijswijk. Dit keer staat POP UP in het teken van het Zomerfeest in Oud-Rijswijk.

Programma

  • Van 16.00 tot 20.30 uur is er live muziek, een springkussen en zijn er zijn er kraampjes van winkeliers en eet- en drinkgelegenheden. Het plein wordt omgetoverd tot poppodium.
  • Van 16.00 tot 18.00 uur programmeert de New Artist Stage van Muziekschool Rijswijk opkomend lokaal talent.
  • POP UP is van 18.00 tot 20.30 uur. In de line-up staan PYKE, Ben Forte en Daniël Nolet.

Het evenement is gratis toegankelijk.

Line-up

PYKE

Pyke is een singer-songwriter met een karakteristieke stem en rake melancholische nummers. Zijn songs reflecteren op bedrukkende zielenpijn, opgelegde normen en de constante drang om aan die standaard te moeten voldoen. In de nieuwe tracks van Pyke ontmoeten de liefde voor alternatieve pop-bands en zijn obsessie met contemporary R&B elkaar. Pyke wordt in deze duo-formatie versterkt door Gijs Schouten (My Girlfriend).

Ben Forte

Ben Forte is een 22-jarige rapper-songwriter uit Utrecht die in zijn muziek eerlijk praat over onzekerheid, verlies en zijn zoektocht naar geluk. Met zijn Nederlandstalige teksten en eigen producties zit zijn muziek vol energie, motivatie en wil hij anderen inspireren. Zijn eigen inspiratie haalt hij uit artiesten als Twenty One Pilots, Ed Sheeran en Chef’Special. Na het uitbrengen van zijn debuut-EP Rusten, het winnen van de Amsterdamse Popprijs (2019), support van Chef’Special (2021) én het schrijven en produceren van een lied voor een nationale NS-campagne is Ben Forte in 2024 klaar voor een nieuw hoofdstuk.

Daniël Nolet

Singer-songwriter Daniël Nolet combineert zijn talent voor sterke melodieën met verrassende tekstuele invalshoeken. Daarbij gaat hij beladen onderwerpen als verlies, menselijke relaties en maatschappelijke vraagstukken niet uit de weg. Je kan Daniël kennen van: de ‘Verrukkelijke 15’. Winnaar van de ‘Grote Prijs van Rotterdam 2022’ en ‘De Belofte van Rotterdam’. In 2023 bracht Nolet zijn debuut-EP Carry On uit, en
2024 staat in het teken van nieuwe muziek. Richting de zomer worden de eerste singles verwacht.

Het poppodium van Rijswijk

POP UP verandert toffe locaties in Rijswijk voor één dag om tot echt poppodium. Tijdens elke editie worden meerdere artiesten geprogrammeerd. Je ziet er opkomend talent, bekende en lokale artiesten.

De eerste edities vonden plaats in de Rijswijkse Schouwburg, de Oude Kerk, de Loods en Museum Rijswijk, met onder andere artiesten als MarynCharlie, Philine en Yaro Mila.

POP UP is een initiatief van Muziekschool Rijswijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rijswijk. De zes edities worden georganiseerd in 2023 en 2024. Meer weten en op de hoogte blijven? klik op deze link.

Deze artikelen heeft u misschien gemist