Expositie De Vos en De Hond van Anja Lemmen & Riëlle Beekmans in Galerie Arti-Shock

Van zaterdag 15 juni tot en met donderdag 3 juli is in Galerie Arti-Shock de expositie De Hond en de Vos te zien van Anja Lemmen & Riëlle Beekmans.

Knipoog

In de tentoonstelling knipogen Anja Lemmen en Riëlle Beekmans naar het werk van hun gezamenlijke held Toon Tellegen. Toon Tellegen is een Nederlands schrijver, arts en dichter die met name bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Kunstenaars

Anja Lemmen, illustrator, kunstenaar met de schaar en Riëlle Beekmans, beeldenmaker, laten hun werk zien in Galerie Arti-Shock. De titel van de expositie De Vos en De Hond is het begin van een avontuur, waar de beelden en de illustraties al bestaan en de verhalen alleen nog maar verteld hoeven te worden. Anja en Riëlle vullen elkaar aan in het maken van magische, sprookjesachtige figuren die tot de verbeelding spreken. Beiden tonen hun verhaal in stevige, duidelijke kleuren en vormen.

Anja laat naast collages van dierfiguren ook andere thema’s uit haar oeuvre zien zoals stillevens, en illustraties uit de twee zelfgeschreven boeken en Pepijn wordt Wijs en Psychose in kleur. Omdat Anja in haar collages houdt van helderheid en overzicht, kiest ze voor gestileerde, grafische vormen en een beperkt kleurenpalet.  Ze spreekt zich graag duidelijk uit. Met deze helderheid trekken de illustraties je een magische, gelaagde wereld in.

Met de honden die Riëlle laat zien, is iets vreemds aan de hand. De poten van de honden zijn handen, de houding van de hond lijkt iets menselijks te hebben. Is de mens in een dier veranderd? Of verandert hond langzaam in een mens? Naast de honden laat Riëlle Januskoppen zien. Een Januskop is één hoofd met twee gezichten, een beeld met twee voorzijden dus. De koppen zijn groter dan levensgroot en gemaakt in de vorm van een stulpmasker.

Opening

De opening van de expositie is op zondag 16 juni om 15.00 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het gitaarduo Up Jazz.

Workshop

Anja geeft op zondag 30 juni van 14.00 tot 16.00 een gratis workshop over illustreren. Het gaat over ‘figuratiecompostie’. Je gaat een verhaal fragment illustreren over twee zelfbedachte verhaalfiguren. Of je kiest een verhaalfragment met twee figuren uit het werk van Toon Tellegen. Inschrijven via: artischockrijswijk@gmail.com

Galerie Arti-Shock

Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat) in het centrum van Oud Rijswijk. De expositie is geopend op woens-, donder- en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Naast de getoonde werken is ook werk uit de gevarieerde stock te koop. Meer info is hier te vinden.

Deze artikelen heeft u misschien gemist