Paleis Noordeinde en Koninklijke Stallen deze zomer weer open voor publiek

Standbeeld Willem van Oranje voor Paleis Noordeinde

Deze zomer zijn Paleis Noordeinde in Den Haag en de aangrenzende Koninklijke Stallen weer te bezoeken.

Van 17 juli tot en met 4 augustus zijn de deuren van woensdag tot en met zondag geopend. Paleis Noordeinde is die dagen geopend van 9.30 tot 17.00 uur en de Koninklijke Stallen van 12.00 tot 17.00 uur.

Toegangsbewijzen

Voor een bezoek moet je vooraf een toegangsbewijs kopen op een gekozen datum en tijd. Dit toegangsbewijs is geldig op vertoon van een legitimatiebewijs bij binnenkomst.

Er zijn aparte toegangsbewijzen voor de twee locaties. Voor een bezoek aan het Paleis betaal je €10 en wil je de Koninklijke Stallen zien, dan kost het toegangsbewijs €7,50. Er is ook een combinatieticket van €15,00 voor beide locaties beschikbaar. Bezoekers tot achttien jaar hebben gratis toegang, maar moeten wel een toegangsbewijs te reserveren.

Tickets zijn te reserveren via deze link.

Rijke geschiedenis

In totaal kunnen 43.000 bezoekers, 8000 meer dan vorig jaar, deze zomer het werkpaleis van de koning bezichtigen en kennismaken met de rijke geschiedenis van dit culturele erfgoed. Speciaal voor kinderen is er nu ook een interactieve multimediatour door Paleis Noordeinde.

Van Paleis Noordeinde is het zogeheten Corps de Logis te bezichtigen, waaronder de Grote Balzaal, de Puttikamer en de Balkonkamer.

In de Koninklijke Stallen zijn naast de paarden onder andere de Gouden Koets, de Glazen Koets en enkele historische en nieuwe auto’s te zien.

Deze artikelen heeft u misschien gemist