Wie verdient een Jeugdlintje?

In Rijswijk kennen we drie gemeentelijke onderscheidingen: het Ereburgerschap, de Erespeld en het Jeugdlintje.

De gemeente reikt deze onderscheidingen uit aan mensen en instellingen die een bijzondere prestatie op lokaal niveau hebben geleverd. Niet alleen kan Rijswijk zo haar waardering laten zien voor iemands bijdragen, ook is zo’n onderscheiding goed voor de band tussen de stad en haar inwoners.

Jeugdlintje

Het Jeugdlintje is een onderscheiding speciaal voor Rijswijkse kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar. Redenen voor kinderen en jongeren om het Jeugdlintje te ontvangen zijn bijvoorbeeld het langdurig hulp bieden aan ouderen, broers of zussen en zieken, het opzetten van buurtactiviteiten of het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen zoals pesten. 

Het idee achter het Jeugdlintje is om jongeren aan te moedigen om op een actieve en positieve manier mee te doen aan de samenleving. De gemeente vindt het daarom belangrijk om persoonlijke prestaties, initiatieven en goed gedrag van jonge mensen te belonen.

Voordracht

Kent u iemand die in aanmerking komt voor een Jeugdlintje? Draag hem of haar dan voor. Kijk hier voor alle voorwaarden en het aanvraagforumlier.

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist