Morgen uitslag eindexamen voor bijna 500 leerlingen in Rijswijk

Morgen krijgen 496 leerlingen in Rijswijk te horen of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen.

Vmbo

Volgens gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) hopen 249 leerlingen in Rijswijk dat ze geslaagd zijn voor het vmbo-examen. 131 leerlingen hebben het havo-examen afgelegd en 116 het vwo-examen1.

Nederland

In heel Nederland wachten ruim 184.000 leerlingen gespannen op het telefoontje dat hun examenresultaat bekendmaakt, en of ze de vlag met hun tas kunnen uithangen. Bijna 95.000 van hen deden vmbo-examen, meer dan 50.000 hopen hun havo-diploma te behalen, en bijna 38.000 legden het vwo-examen af.

1. De exacte getallen kunnen iets afwijken, omdat DUO het aantal leerlingen telt op 1 oktober. Sommige leerlingen zijn sindsdien verhuisd, of hebben besloten hun examen nog een jaar uit te stellen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist