Pitch Parade: presenteer je idee en maak kans op €2500

Ben je tussen de 14 en 27 jaar en barst je van de creatieve ideeën? Grijp je kans in de Pitch Parade om met financiering je eigen project te organiseren.

De Rijswijkse editie van de Pitch Parade is op vrijdag 5 juli bij Trias, Centrum voor de Kunsten in het Huis van de stad. Aanvang is 19.00 uur.

De Pitch Parade

Mag het bij jou in de buurt ook allemaal wel wat creatiever? Kan de gemeente jouw ideeën goed gebruiken? Wil je graag een eigen festival organiseren, een community garden starten, een leesclub beginnen of een ander geweldig initiatief tot leven brengen?

De Pitch Parade is jouw kans om met een financiële bijdrage je project uit te voeren. Of je nu een eigen festival of dance battle wilt organiseren, kunst wilt maken of een ander geweldig idee hebt, de Pitch Parade is er om jou te helpen.

Per gemeente is er maar liefst € 5000 beschikbaar gesteld met een maximum van € 2500 per project.

Meer informatie en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de website van de Pitch Parade en meld je aan! Deadline voor aanmelden is 28 juni.

Samenwerking Kunstgebouw en VSBfonds

Pitch Parade is een samenwerking tussen Kunstgebouw en VBSfonds.

Kunstgebouw is de Zuid-Hollandse organisatie voor cultuur. Met verschillende programma’s zorgt Kunstgebouw ervoor dat iedereen in Zuid-Holland mee kan doen aan cultuur. Voor jongeren in de kleine en middelgrote gemeenten is er niet altijd wat te doen in de buurt of wijk. Omdat jonge mensen zelf goede ideeën hebben om de wijk of buurt beter en leuker te maken, hebben VSBfonds en Kunstgebouw de handen ineengeslagen en de Pitch Parade ontwikkeld. Deze ging van start in Vlaardingen, en krijgt in 2024 een vervolg in ten minste 6 andere gemeenten in Zuid-Holland.

Meedoen biedt jongeren de kans zichzelf te ontwikkelen en op een positieve manier voor anderen van betekenis te zijn. De jongeren die de pitch winnen, krijgen begeleiding van Kunstgebouw en lokale partners (bijvoorbeeld een cultureel centrum) en geld van VSBfonds om hun sociale of culturele plan in de praktijk te brengen.

VSBfonds heeft een sociale, inclusieve en creatieve samenleving voor ogen. Een samenleving waarin mensen met verschillende achtergronden, ideeën en culturen elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en met elkaar verbonden zijn. Waarin iedereen eerlijke kansen krijgt om vooruit te komen en er ook voor een ander te kunnen zijn.

Deze artikelen heeft u misschien gemist