“Dank voor uw offers. Vrijheid en vrede moeten we koesteren”

Zaterdagmiddag is in het Teddy Scholtenpark, tussen de Rijswijkse Schouwburg en het Huis van de Stad, het Witte Anjerperkje onthuld. Burgemeester Huri Sahin deed dat samen met brigadegeneraal Arco Solkesz.

Eerder had de burgemeester samen met veteraan Dirk van der Zweep den de brigadegeneraal Solkesz voor het Huis van de Stad al de Veteranenvlag in top gehesen.

Burgemeester Sahin: “De witte Anjer staat symbool voor de waardering voor en van Veteranen. We dragen ieder jaar tijdens de Veteranendag, of zoals laatst tijdens het Anjerconcert, een witte anjer. Met het Anjerperkje hebben we een meer permanente plek gemaakt. Veteranen uit verschillende generaties zijn hier vandaag aanwezig. U heeft zich ingezet voor de vrijheid van anderen. Dat is geen makkelijke taak en het brengt offers met zich mee. dank u wel. Dank voor uw offers. Vrijheid en vrede moeten we koesteren en u heeft zich daarvoor ingezet. Ik hoop dat we met dit Witte Anjerperkje onze dankbaarheid aan u kunnen tonen.”

Vervolgens ‘onthulden’ de burgemeester en de brigadegeneraal het witte anjerperkje. Daarna waren het de Veteranen Arthur Campbell en Steven van der Sman die het perkje water gaven. Daarna begaven de aanwezigen zich naar de Rijswijkse Schouwburg om herinneringen met elkaar te delen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist