Emotionele prijsuitreiking na laatste competitieronde rolstoel E-hockey

In sporthal De Altis is zaterdag de laatste competitieronde gespeeld van de rolstoel E-hockey, het onderdeel waarbij gespeeld wordt door hockeyers in elektrische rolstoelen.

Haag88
Voor de thuisploeg Haag88 was het op sportief gebied geen succesvolle ronde. De Haags/Rijswijkse ploeg eindige als vijfde en laatste. Maar het spelplezier spatte er weer als altijd vanaf.
Het was de eerste keer dat Haag88 de officiële wedstrijden in sporthal De Altis speelde. Organsiator/inspirator en presentator Thea Smit, al jaren de stuwende kracht achter Haag88: “We zijn verhuisd van De Schilp naar De Altis. We trainden al geruime tijd hier maar nu dus ook de competitiewedstrijden. We zijn er erg blij mee. Er is maar één bezwaar, we spelen op de eerste etage hier en er is maar één lift. Desondanks ben ik heel erg tevreden met alles hier.”

Ook burgemeester Huri Sahin was aanwezig bij de laatste wedstrijden. “Ik ben onder de indruk wat er allemaal hier gebeurt. We zijn wel eens eerder wezen kijken bij een training. Wat opvalt is het fanatisme en het grote plezier.”


Prijsuitreiking
Na afloop van het toernooi was er de traditionele prijsuitreiking. Door wie anders van Thea Smit. En natuurlijk onze burgemeester Huri Sahin. De kampioensbeker ging naar het sterke team uit Katwijk. De teamleider van Katwijk nam het woord en gunde de beker aan het team uit Goes. Hij legde uit dat een team dat zoveel verdriet de laatste maanden heeft gehad een emotionele opsteker verdiende.

Emotioneel
Het team van Goes kende binnen een maand drie spelers die zijn overleden aan een spierziekte. De aanvoerder van Katwijk overhandigde de beker aan zijn collega uit Goes. Een heel emotioneel moment voor velen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist