‘Rondje Rijswijk’ app voor gratis fiets- en wandelroutes

De ‘Rondje Rijswijk’ app voor je smartphone is een bijzondere manier om Rijswijk en de directe omgeving te ontdekken. Organisaties op het gebied van cultuur, historie, natuur of welzijn bieden in deze app diverse gratis fiets- en wandelroutes aan.

De app is te downloaden in de app stores van Apple en Google.

Aanbod

Momenteel zijn in de app als fietstocht beschikbaar: de Rijswijkse Strandwal, Rondje langs de Vliet, Kunstwerken in Rijswijk en Boerderijen en Molens. Daarnaast heb je de keuze uit een aantal wandelingen: monumentenwandeling Oud-Rijswijk, architectuurwandeling Leeuwendaal, jeugdwandeling Ontdek historisch Rijswijk, Elsenburg en Pasgeld en Kunstwerk Novo Sio.

Onderweg wordt op diverse plekken stilgestaan en met behulp van fotomateriaal een uitleg gegeven over de geschiedenis en andere wetenswaardigheden van de plek.

Historische Vereniging Rijswijk

Rondje Rijswijk is een initiatief van de werkgoep Open Monumentendag van de Historische Vereniging Rijswijk (HVR). De HVR heeft deze app ontwikkeld in samenwerking met Knijnenburg producties.

Deze artikelen heeft u misschien gemist