HTM presenteert nieuwe elektrische bussen

Het interieur van de achttien meter lange eCitaro

Afgelopen vrijdag hebben algemeen directeur HTM, Jaap Bierman, en directeur Daimler Buses Nederland, Joost van der Bijl, de nieuwe bussen van HTM gepresenteerd.

102 nieuwe bussen

HTM heeft vorig jaar zomer 102 bussen van het type eCitaro en eCitaro-G (gelede) inclusief laadinfrastructuur besteld bij Daimler. Met deze nieuwe bussen wil HTM haar reizigers meer comfort bieden. De bussen hebben een modern interieur en zijn stiller. Nieuw in deze elektrische bus zijn de aangebrachte usb-oplaadpunten en de zijspiegels zijn vervangen door camera’s.

Zero-emissie

HTM heeft – net als de andere OV-bedrijven in de metropoolregio – met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag afspraken gemaakt over de inzet van schone bussen om zo een bijdrage te leveren aan de verlaging van de CO2 uitstoot. Het is de bedoeling dat in 2030 er alleen nog zero-emissiebussen rijden in de 21 gemeenten die samenwerken in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Volledig toegankelijk

In de huidige aardgasbussen van HTM kunnen gebruikers van elektrische rolstoelen niet mee uit het oogpunt van veiligheid. Dit behoort met de komst van de eCitaro tot de verleden tijd. Dankzij een simpele constructie zijn ook gebruikers van elektrische rolstoelen dan van harte welkom.

In verband met de komst van de gelede bussen van achttien meter moeten her en der een aantal halten worden aangepast. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag. Zo zorgt HTM ervoor dat reizigers van bussen 23, 24, 25 en 26, waar de achttien meter bussen gaan rijden, gemakkelijk kunnen in- en uitstappen.

Busgarage volledig getransformeerd

Vorig jaar is de busgarage van HTM aan de Telexstraat volledig op de schop gegaan. Het terrein is opnieuw ingericht met laadpalen en andere voorzieningen die nodig zijn om de eCitaro’s op te kunnen laden.

Overzicht van het HTM-terrein aan de Telexstraat dat is voorzien van laadpalen

Bron: persbericht HTM

Deze artikelen heeft u misschien gemist