Brand in kelder portiekwoning Karel Doormanlaan

Op donderdagmiddag is rond 12.40 uur brand uitgebroken in de kelder van een portiekflat aan de Karel Doormanlaan in Rijswijk.

Opschaling

Bij de brand kwam veel rook vrij, zodat de brandweer opschaalde naar ‘grote brand’ en extra personeel en materieel inschakelde. De brandweer snelde met vier tankspuitauto’s en een hoogwerker naar de straat om de situatie onder controle te krijgen. 

Ontruiming

Volgens de brandweer is de brand ontstaan in de kelder van een van de portiekwoningen. Omdat de kelders met elkaar in verbinding staan, kwam de rook uit alle vijf de portieken. Meerdere portieken werden daarom ontruimd. De brandweer adviseerde bewoners waar mogelijk binnen te blijven, maar een aantal ging toch naar buiten. Sommige bewoners bleven op hun balkon in de frisse lucht.

Geen gewonden

Tien bewoners werden ter plaatse door ambulancepersoneel gecontroleerd op rookinhalatie. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Hoe de brand is ontstaan, is vooralsnog onduidelijk.

Deze artikelen heeft u misschien gemist