Rijswijkse imker plaatst bijen op dak van SER-gebouw

Via een vrijwilliger uit de Natuurtuin is imker Hung Nguyen in contact gekomen met de beheergroep van het SER-gebouw in Den Haag. “Zij willen het dak vergroenen en hebben gevraagd of ik een aantal bijenvolken op hun dakterras wil plaatsen. Dat leek mij wel een leuke uitdaging.”

“Zodoende zijn er 2 nieuwe houten bijenkasten besteld, geverfd en gevuld met 2 jonge bijenvolken. Sinds vrijdag 14 juni staan ze op het dak, midden op de Bezuidenhoutseweg, met uitzicht op het Haagse bos. Overal staan lindebomen en ligusterhagen in bloei. Bekende bomen en geuren. In 1989 begon ik namelijk met werken bij de ICT van TNO op de Juliana van Stolberglaan. Tijdens de pauze liep ik vaak met collega’s naar het Haagse bos, langs de SER en weer terug.”

Wennen
Voor de Rijswijkse bijen is het wennen in de hofstad, een nieuwe omgeving. Het waait bovendien bijna altijd op het dak en het is er overdag warmer dan op de (begane) grond. De komende maanden, als stadsimker, kan ik via de bijen meer komen te weten over de dracht in de stad. En niet onbelangrijk, wat voor soort honing krijg je uit hartje Den Haag? Het SER-personeel is in elk geval enthousiast en heeft al plannen om de dakhoning in het kerstpakket te doen. Wij zullen zien!”

Deze artikelen heeft u misschien gemist