Wilhelminapark plas straks weer vol met water

Komende maandag vindt de (her)openingshandeling plaats van de plas in het Wilhelminapark. Deze was leeggepompt in verband met de waterkwaliteit. Dit doet wethouder Mark Wit samen met de Hoogheemraad (waterschapswethouder) van HH Delfland.

De openingshandeling gebeurt door een schuif open te trekken en het water er in te laten.

Hoogheemraadschap van Delfland en gemeente Rijswijk hebben dit voorjaar de zwemplas in het Wilhelminapark drooggelegd om blauwalg te bestrijden en daarmee de waterkwaliteit te verbeteren. De werkzaamheden zijn begin maart gestart en de plas zou begin juni weer gevuld worden met water. Door het natte weer in maart en april heeft dit wat langer geduurd.

Het droogleggen van de plas is gedaan om de bodem goed in te laten drogen. Het indrogen is noodzakelijk om zuurstof in de bodem te krijgen. Deze zuurstof is weer nodig om de bacteriën op gang te krijgen die blauwalg tegen gaan. Sinds de drooglegging van de Wilhelminaplas heeft het veel geregend, vooral in maart en april De bodem van de plas heeft daardoor nog niet genoeg kunnen indrogen. Daarom is het beter om de bodem nog een maand langer in te laten drogen.

Het uitgangspunt is nu dat er voor de start van de zomervakantie weer gezwommen kan worden. De speeltuin en speelweide zijn op dit moment wel al toegankelijk gemaakt voor recreatie.

Bron: Gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist