Nivon lezing over Hendrik Breitner in wijkcentrum Stervoorde

H. Breitner - Greetje Kwak in Rode Kimono (afb.: website Nivon)

Op donderdag 27 juni organiseert Nivon Zuid-Holland West een lezing over de schilder Hendrik Breitner naar aanleiding van de  overzichtstentoonstelling in het Singer Museum in Laren.

Ook niet-leden kunnen deze lezing bijwonen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Hendrik Breitner

In deze lezing van kunstkenner Hoo-Man Chan leren we over het talent, de stijl en de vernieuwing van deze bijzondere schilder. 

Dankzij zijn talent gold Hendrik Breitner als een grote belofte in de laat-19de-eeuwse kunstwereld in Den Haag. Eenmaal verhuisd naar het grote cultureel-roerige Amsterdam ontwikkelde hij zich al gauw tot een getalenteerd schilder van het moderne leven in de stad. Breitner stond in de kern van & was een van de leiders van de avantgarde-beweging in de Vroeg-moderne Nederlandse schilderkunst. Verfklodders mochten zichtbaar blijven en het voorgestelde mocht lelijk zijn, als het maar waarachtig was. Authenticiteit op een rauwe manier tot uitdrukking gebracht. Maar ook de keuze voor bepaalde onderwerpen was ongekend en zelfs vernieuwend voor die tijd. In een nieuwe expositie in het Singer Museum wordt de blik opnieuw gericht op Breitner.

Praktische info

  • Locatie: de rode zaal van wijkcentrum Stervoorde
  • Adres: Dr H.J. van Mooklaan 1
  • Aanvang: 19.30 uur
  • Deelname kosten leden: geen
  • Niet-leden: € 2,50

Voor meer informatie bezoek de website van Nivon.

Deze artikelen heeft u misschien gemist