Don Bosco blij met cheque van horecaondernemers Oud Rijswijk en Lionsclub Rijswijk

De Rijswijkse Bier- en Wijnloop loop die op zondag 23 juni voor  de vierde maal plaatsvond in Oud Rijswijk, is een succesvolle traditie aan het worden.

Tijdens dit evenement kun je genieten van vijf verschillende bieren of wijnen gecombineerd met bijpassende bites bij een aantal horecabedrijven in het historisch centrum van Rijswijk.

Samenwerking met Lionsclub voor Don Bosco

De horecaondernemers Ton’s eet- en muziekcafé, café De Lorresnor, Pool and Billiards Rijswijk, White Horse Pub Old Rijswijk en natuurlijk café-restaurant De Wits hadden wederom de handen ineengeslagen. Dit keer was er een mooie samenwerking met de Lionsclub Rijswijk. Zij wilden graag geld inzamelen voor jeugdcentrum Don Bosco Rijswijk.

180 deelnemers

Er namen circa 180 mensen deel aan deze vierde editie van de Bier- en Wijnloop. “Dat is een mooi aantal”, aldus Michel Schot van De Wits. “Het is prachtig om dit met zijn allen te mogen doen, maar vergis je niet in het vele  werk dat er voor de horecaondernemers bij komt kijken. Maar het was wederom een daverend succes. Op naar de editie in de herfstperiode.”

Cheque

Ben Jautze van de Lionsclub overhandigde de cheque aan Marlies Cuppen en Resa Nabibaks van Don Bosco. Jautze: “De Bierloop leverde zevenhonderd euro op, daar deed Lions Rijswijk nog eens driehonderd euro bovenop. En omdat het een actie is voor kinderen, verdubbelde Lions Internationaal het bedrag, dus gaat er totaal tweeduizend euro naar Don Bosco.”

Dankbaar

Resa en Marlies waren heel blij met de cheque. Resa: “We zijn afhankelijk van fondsen en donaties zoals deze mooie gift en daar zijn we jullie dankbaar voor. We kunnen jullie verzekeren dat dit bedrag rechtstreeks naar de kinderen gaat. We denken bijvoorbeeld aan een activiteit tijdens het alom bekende Don Bosco Vakantiebos. Hoe en wat zullen wij via Facebook kenbaar maken.” 

Marlies Cuppen nodigde tot slot de horecaonderneners uit voor een bezoek aan het jeugdcentrum. “We weten dat jullie het heel druk hebben, maar hopen dat jullie een keer in de gelegenheid zijn om langs  te komen en dan zullen jullie ervaren hoe speciaal de activiteiten voor de kinderen zijn bij Don Bosco”.

Tekst en foto’s: René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist