Impulsbudget van gemeente Rijswijk voor sportaanbieders

Vanuit het sportakkoord stelt de gemeente Rijswijk een impulsbudget beschikbaar voor Rijswijkse sportaanbieders.

Met het impulsbudget kunnen sportaanbieders initiatieven bekostigen die bijdragen aan een van de doelstellingen uit het sportakkoord.

Sportakkoord

Sport heeft de unieke kracht om bij te dragen aan de maatschappelijke versterking van Rijswijk. Het sportakkoord heeft als ambitie om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van sport volledig te benutten! Om dit te realiseren heeft de gemeente een lokaal sportakkoord opgesteld.

De gemeente werkt samen met sportaanbieders en maatschappelijke partners om alle inwoners van Rijswijk – jong en oud, rijk en arm, talentvol en recreatief, met of zonder beperking – een leven lang met plezier in beweging te houden. Daarbij hoort een breed sportaanbod, waarbij iedereen welkom is, ongeacht geslacht, leeftijd, beperking, geloofsovertuiging, afkomst of seksuele voorkeur. De missie is dat sportaanbieders (verenigingen en commerciële sportaanbieders) en maatschappelijke instellingen de handen ineenslaan om dit inclusieve sportaanbod te realiseren. 

Doelstellingen

Het sportakkoord heeft een aantal doelstellingen

  • Meer mensen in Rijswijk gaan en blijven sporten en bewegen 
  • Financieel sterkere sportaanbieders, die toegankelijk en veilig zijn voor iedereen. 
  • De maatschappelijke functie van sport wordt beter herkend en vergroot.

Voorwaarden en aanvragen

Vanuit het sportakkoord is een impulsbudget beschikbaar voor Rijswijkse sportaanbieders. Daarbij gelden een aantal voorwaarden. Deze kunt u hier vinden.

Het sportakkoord financiert maximaal €2.500 aan een enkele sportaanbieder, of €5.000 aan meerdere. De sportaanbieders dienen zelf ook een cofinanciering in. De cofinanciering mag in geld of inzet/uren.

Het aanvragen van het impulsbudget is mogelijk tot 1 september of tot het beschikbare budget eerder op is. Vul het formulier in en mail het naar stadhuis@rijswijk.nl met als onderwerp: ‘aanvraag impulsbudget sportakkoord 2’. Na ontvangst van de aanvraagt hoort u binnen vier weken of de aanvraag is goedgekeurd.

Hulp nodig bij uw vereniging te laten groeien?

Naast het indienen van aanvragen bij het sportakkoord zijn er ook “services” beschikbaar om sportclubs verder te laten groeien. Denk hierbij aan (technische) opleidingen voor startende trainers of workshops voor bestuurders of clubkader.

De lijst met services bestaat uit ruim tweehonderd opleidingen (van sportbonden), begeleidingstrajecten, workshops om sportorganisaties te versterken. Enkele voorbeelden zijn de clubkader coaching, inspiratiesessies over vrijwilligers of complete “op maat” begeleidingstrajecten voor vraagstukken binnen je club. Deze services kunnen vaak kosteloos of tegen een geringe eigen bijdrage worden aangevraagd en in gang gezet. Neem hiervoor contact op met uw verenigingsondersteuner Dicky Palijama.

Bron: gemeente RijswijkDeze artikelen heeft u misschien gemist