Museum Rijswijk onthult nieuwe blikvanger

vlnr John Körmeling, Arnoud van Aalst en Mark Wit

Cultuurwethouder Mark Wit heeft vrijdag met het verlichten van neonletters de nieuwe blikvanger met de letters MUSEUM RIJSWIJK onthuld. Hij deed dat in aanwezigheid van museumdirecteur Arnoud van Aalst en kunstenaar/architect John Körmeling.

Laatstgenoemde is verantwoordelijk voor het ontwerp van de neonletters aan de zijgevel van het voorplein van het museum. Hij was gevraagd om te kijken naar ideeën voor grotere herkenbaarheid met letters in het groot. “Ik was hier voor de eerste keer komen kijken en had een heel ander idee. Met zo’n mooie tuin moet je die laten zien en dan zou een groot deel van de voorgevel moeten verdwijnen. Dat ging net iets te ver, daarom heb ik me maar aan de opdracht gehouden.” De kunstenaar had de neonletters zelf in een frame gelast en was, net als de aanwezigen, tevreden met het resultaat.

De onthulling vond plaats door wethouder Wit de knop om te laten draaien zodat de neonverlichting ook oplichtte. De zon bleek een beetje spelbreker te zijn, maar desondanks kwam er van het publiek de gevraagde ooooh’s en aaaah’s ten teken dat de nieuwe blikvanger het deed. En zo kon in aanwezigheid van cultuurminnend Rijswijk het glas geheven worden op het nieuwe kunstwerk.

Deze artikelen heeft u misschien gemist